Jawatan Kosong Terbaru (Pramugara/Pramugari) di Malayisa Airlines (MAS)

Job Vacancy as Steward,Stewardess at Malaysia Airlines System

Jawatan-jawatan kosng yang disediakan di Malaysia Airlines System (MAS) ialah seperti Pramugara, Pramugari, Juruteknik, Jurutera Aircraft. Jawatan kosong ini terbuka untuk semua raykat Malaysia. Untuk maklumat lanjut sila baca keterangan jawatan kosong di bawah.

Our hallmark has always been about people satisfaction – our clients, customers and our staff. We are home to over 22,000 talented people, dedicated to excellence in all things revolving around air travel, and always on the look out for more to share in our passion.

1. Cabin Crew (Steward or Stewardess)

If you love travelling and dream of experiencing the world, join us as a Flight Steward or Stewardess. We offer an attractive salary package with allowances, medical and other fringe benefits.

Requirements:

* Malaysian citizen aged between 18 to 30 years.
* Minimum SPM or any equivalent qualification recognised by the Malaysian Government with a pass
in Bahasa Malaysia, English, Mathematics and any other 3 subjects taken in one exam.
* Fluent in Bahasa Malaysia and English. Fluency in another language is an added advantage.
* Minimum height (weight in proportion): 165cm (male)/157cm (female)
* Excellent health and good eyesight. Not colour blind.
* Pleasant personality and a genuine passion in customer service.

If you meet the above requirements, please attend our CABIN CREW WALK-IN INTERVIEWS to be held as follows:

Station: Kuala Lumpur
Venue: Malaysia Airlines Academy, No. 2, Jalan SS7/13, Kelana Jaya, Selangor
Date:
Saturday, 3 October 2009 (Flight Stewardess)
Saturday, 10 October 2009 (Steward)

Registration time: 8.30 am to 12.00 noon Please bring along your letter of application, resume, original and certified true copies of academic certificates, IC and a recent passport-sized photograph (non-returnable). Candidates are advised to dress appropriately (office attire) for the interview (t-shirt, slippers and jeans are not allowed). Female candidates are encouraged to wear kebaya. Successful candidates will be required to sign a training bond. Employment will be based on a five-year contract. Candidates are advised to be prepared for a possibly long waiting period due to an anticipated high number of attendees.

2. Trainee Junior Technicians

If you love a challenging career and a secure job environment, join us as a Trainee Junior Technician.

Requirements:
* Malaysian citizen.
* 18 to 23 years of age as of assessment date.
* Minimum SPM or its equivalent qualification recognised by the Malaysian
Government with a credit in Bahasa Malaysia, English, Mathematics and
Physics/General Science or any other technical related subject.
* Those with Diploma or Trade Certificate in engineering related fields will have an added advantage.
* Good command of verbal and written Bahasa Malaysia and English.
* Physically and mentally fit – good eye sight, good hearing and not colour blind.

Station: Kuala Lumpur
Venue: Malaysia Airlines Academy, No. 2, Jalan SS7/13, Kelana Jaya, Selangor
Date: Saturday, 26 September 2009

Registration time: 8.30 am to 12.00 noon

Please bring along your letter of application, resume, original and certified true copies of academic certificates, IC and a recent passport-sized photograph (non-returnable). Candidates are advised todress appropriately (office attire) for the interview. (T-Shirt, slippers and jeans are not allowed). Candidates are required to bring along a calculator and stationery.

Successful candidates are required to undergo a comprehensive training program for 2 years or more. The entire training cost will be borne by the Company and the Trainees will be given a monthly allowance during the training period. Upon completion of training and meeting our requirements, you will be eligible for employment with MAS.

Successful candidates will be required to enter a bond to serve Malaysia Airlines for at least 5 years.

3.Licensed Aircraft Maintenance Engineers

MAS Engineering and Maintenance Division has an immediate requirement for suitably qualified &
experienced Licensed Aircraft Maintenance Engineers, for short term contract or permanent
employment. The engineers must be type rated on any of the following aircrafts: B737-300/400,
B737NG, B747-400/B777/A330.

Interested persons are to contact: Muhammad Hilmi (hilmi@mas.com.my)

4. Other Vacancies
We will advertise vacancies periodically in selected local newspapers and via our website.You can also submit your application together with a detailed resume, certified true copies of certificates, academic transcripts, identification card and a recent passport size photograph (n.r) to the address below:

(For Cabin Crew applicants, please specify your height & weight and also provide a 3R full-length photograph (n.r):

MALAYSIA AIRLINES
MANAGER HUMAN RESOURCE (RESOURCING)
FIRST FLOOR, ADMIN BUILDING 4,
MAS COMPLEX B,
SULTAN ABDUL AZIZ SHAH AIRPORT,
47200 SUBANG,
SELANGOR DARUL EHSAN

Please indicate the position you are applying for on the top left corner of the envelope. Only shortlisted candidates will be notified.

Job Vacancy Part Time Job Work from Home Finance hr admin marketing clerical bank it hotel graduate data entry work at home jobs at home online jobs Part Time Work Make Money Online earn internet typing make money from home Work at Home Part Time Cari Duit Internet Online Kerja Part Time di Malaysia Buat Duit di Rumah Kerja Sambilan Kerja Kosong Jawatan Kosong home based part time job in malaysia online jobs for college students career opportunities in malaysia online jobs work from home in malaysia part time online jobs part time vacancy online typing job part time job malaysia home-based business opportunities extra income jobsonline how to do business online Job Vacancies

192 Responses to “Jawatan Kosong Terbaru (Pramugara/Pramugari) di Malayisa Airlines (MAS)”

  1. saya sgt berminat ingin menjadi pramugari.ketinggian saya 160cm dan berat 47kg.tapi saya tak tahu bagaimana hendak memohon jawatan di malaysia airlines.harap pihak tuan puan menghubungi saya

  2. Chen Hui Min on May 15th, 2011 at 7:09 pm

    I would like to be a flight attendant in MAS,but i do not know how to apply and when is the intake..Can i get any information?
    My height is 161cm and my weight is 48kg..I really hope that i can get this job..thank you..

  3. Evie Agnnes Tella on June 21st, 2011 at 5:24 pm

    Salam 1Malaysia kepada Malaysia AirLines,

    Saya Evie Agnnes Tella berasal dari SABAH, I/C No : 860524-49-5690 berumur dalam lingkugan 25tahun /tinggi :: 176cm /berat :: 40-45kg.Anak pertama dalam 4 adik-beradik.
    Saya telah melanjutkan pelajaran dalam Dip IT selama 2tahun setengah di sebuah Kolej Swasta sejak 2006 dan tamat pada tahun 2008.
    Setelah itu saya telah bekerja selama 4tahun lebih dalam sebuah company tetapi minat saya lebih mendalam dalam sektor Perkapalan seperti PRAMUGARI.
    Bidang ini telah lama saya minati tetapi tidak mempunyai peluang.
    Saya pernah mengisi borang untuk jawatan sebagai Pramugari beberapa kali tetapi belum mempunyai sebarang jawapan lagi.Oleh itu,saya cuba mencari dalam laman web ::

    (http://jawatankosong.blogjom.com/kuala-lumpur/jawatan-kosong-terbaru-pramugarapramugari-di-malayisa-airlines-mas)

    dan cuba mengisi data-data peribadi mengenai saya.Saya berharap pihak tuan/puan dari Malaysia Airlines dapat mempertimbangkan permohonan saya ini.Sekiranya pihak Malaysia Airlines ingin menghubungi saya,boleh hubungi melalui talian bimbit dalam :: 014-6535660.Saya berharap maklumat yang telah saya beri dapat menepati kriteria yang tuan/puan kehendaki.
    Sekian,terima kasih.

  4. hello !
    i’m maya, 19 years old. i really like to be stewardness if i have a chance one day, may be. i hope i’ll be the best among the best, pray on me :) thks a lot to read this poor letter, papai..
    ouh, i’m 4get to explain about my body size. mm..my weigh is 52.5kg while my height is 163cm. that all, hihi.

  5. hi,sy mona berasal dari sabah dan berumur 22tahun.sy memang berminat sangat untuk jadi seorang pramugari sejak dari kecil lagi..ketinggian sy 168cm berat 50kg. sy belum ada apa2 pengalaman,sebelum ni cuma belajar di kolej dan ambil kos beautician..sy berharap dapat bekerjasama dengan malaysia airlines..(0109303816) THANKS…:) email:misz_yumieko89@yahoo.com

  6. salam,boleh saya tahu bila akan adakan temuduga untuk jawatan juruteknik?dan bagaimana saya hendak memohon?saya harap pihak tuan dapat menghubungi saya.0174324191

  7. Salam 1 Malaysia.. Saya berminat dalam bidang pramugari ini. Jika ada kekosongan sila hubungi saya. Mula bekerja bila-bila masa sahaja.tq..

    Tinggi : 163cm
    Berat : 52kg
    No h/p : 016-8496267

  8. Mohamad Nizam Bin Jamadi on August 17th, 2011 at 11:50 am

    saya berminat untuk menjadi pramugara,jika ada kekosong boleh menghubungi saya.

    Tinggi:175cm
    berat: 62kg
    no H/P:012-7569167
    umur :21
    facebook:jjy_1007@yahoo.com(ijam adan)

  9. SITI ASIAH BINTI MOHAMAD KHSUSNAN on August 19th, 2011 at 7:33 pm

    saya sangat-sangat berminat untuk menjadi peramugari…..saya telah menghadiri semua temuduga yang berkaitan dengan peramugari…..

  10. NUR AMALINA BINTI NOOR AZAM on August 20th, 2011 at 3:25 pm

    salam..saya berminat utk menjadi pramugari..jika ada kkosongan boleh hubungi saya..

    tinggi:160cm
    berat:49kg
    no hp:0195435007
    umur:18
    facebook:mellyna_eyesblues@ymail.com(nur amellyna)

  11. saya sangat berminat untuk menjadi pramugari.ketingian saya 162 cm berat 47kg dan berumur 18 tahun.saya lulus dalam semua subjek dan mendapat 5a lam spm..beribu harapan agar pihak encik dapat menghubungi saya di 0145136293

  12. My name is Lynnda,I really interested to be a Stewardess,I love travelling.I hope i can work at Malaysia airlines.If there are vacancies to be stewards PLEASE give me the information.I very much hope to be stewards.Thank you…

    Height:157
    Weight:45
    Age:19
    Email:lynndalinley@yahoo.com
    Contact: 0148524914

  13. ramai nye yang minat nak jd pramugari/pramugara………

  14. norashiken binti mohamed sidek on September 12th, 2011 at 5:16 pm

    Assalammualaikum…saya norashiken,umur 25 tahun.sekarang saya bekerja di sebuah syarikat hartanah jb jurunilai bersekutu sdn bhd sbg admin..saya ingin mencuba nasib,mana tahu rezeki saya di sini..saya harap pihak tuan dan puan dapat memberi peluang kpd saya dalam apa sahaja jenis pekerjaan yg mempunyai kekosongan di syarikat ini..akan saya laksanankan setiap tugasan yang diberi dengan jayanya..saya ingin mencari pendapatan yang lebih sikit demi masa depan saya dan keluarga..fizikal saya kecil,memiliki ketinggian 150cm dan berat 42kg..saya harap tuan dapat pertimbangkan hasrat saya..terima kasih..

  15. ai im nezana i very intrested to be a sterwardes…could u tell me how to join this site..now i student at politeknik kulim in dip civil enginering…but..not intrested in this coa..my weight 50kg in my height 159cm.i hope u can call me at 0122557729 tq

  16. Hello!
    My name is Siti Norhidayatul Akmal bt Abd.Kadir. i’m 21 years old.
    I’m from Kelantan but now i’m stay at Penang. Actually i’m really interested to being a stewardess but i do not know how to apply for this job. For your information, my weight is about 47 kg and my height is 165cm, female. I can speak in malay and english. Any information further, kidly please contact me. 0125884188 or email me puterikayangan_90@yahoo.com.
    Thank you.

  17. Anita Anak Rengga on October 4th, 2011 at 10:04 pm

    hai, saya Anita, saya teringin untuk menjadi pramugari.Bagaimana nak mendafterkan diri. saya baru habis graduate diploma. saya berumur 26.Saya amat berharap diberi peluang untuk berkerjasama dengan jabatan ini.

    Email: jack_198512@yahoo.com
    height: 158
    weight: 45

  18. QURRATUAINA BINTI MASANAN on October 13th, 2011 at 3:16 pm

    HYE N SALAM 1 MALAYSIA..SAYA AMAT BERMINAT UNTUK MENJADI PERAMUGARI TP BAGAIMANA SAYA INGIN MEMOHON JAWATAN TERSEBUT..SAYA BERUKURAN TINGGI 162CM N BERAT 45KG..JIKA PIHAK TUAN RASA SAYA BERKELAYAKAN TOLONG HUBUNGI SAYA 010-7187877.KERJASAMA DARI PIHAK ANDA AMAT SAYA HARAPKAN..TERIMA KASIH

  19. nazifah binti omar on October 14th, 2011 at 4:54 am

    halo hai..im nass 22tahun,sy amat2 berminat d dalam bidang F.A neh..tapi i takot untuk mencuber nye..berat sy 45kg,tinggi 163cm..sekarang saye nerkerja di furama bukit bintang..sebagai hostess lounge..mungkin kamo ingin melihat sy ..boleh lihat sy d FB email di atas.. if ade sebarang pertanyaan boleh hubungi sy di 0173375072..thankx

  20. hai,my name sheda and i 23 years old,from johor 45kgs and 167cm, for information i can speak english and malay,i’m really interested to being a stewardess but i do not know how to apply for this job.Any information further, kidly please contact me at 017-9760830 0r email: ieycah_1388@yahoo.com.thank you.

  21. mohd nazrol bin norizan on October 14th, 2011 at 5:13 pm

    saya berminat untuk menjadi pramugara atau apa bidang saja yang ada di tempat tuan jika ada kekosong boleh menghubungi saya.

    Tinggi:157
    berat: 57kg
    no H/P:017 3706313
    umur :23
    facebook:airulkillew@yahoo.com

  22. siti norliza binti mohd badaron on October 23rd, 2011 at 5:05 pm

    saya berminat untuk menjadi pramugari atau apa bidang saja yang ada di tempat tuan jika ada kekosong boleh menghubungi saya.

    Tinggi:165
    berat: 52kg
    no H/P:0196250782
    umur :19
    facebook:norli90@yahoo.com

  23. MUHAMMAD HAZIM B RAHIM on October 23rd, 2011 at 8:37 pm

    SAYA BERMINAT UNTUK MENJADI PRAMUGARA YANG BOLEH MEMUASKAN SEMUA HATI PIHAK TIDAK KIRA DARI PIHAK MAJIKAN ATAU PELANGGAN.DAN INGIN MEMBAWA NAMA SYARIKAT YANG SAYA KERJA INI KE MATA DUNIA..JIKA ADA KEKOSONGAN HARAP PIHAK TUAN DAPAT HUBUNGI SAYA

    NO HP:0172508321
    BERAT:68
    TINGGI:178
    UMUR:18 TAHUN
    FACEBOOK:HAZ_9341@YAHOO.COM

  24. dian binti wakiman on October 24th, 2011 at 2:56 pm

    saya sangat berminat untuk menjadi pramugari kerana itu merupakan impian saya dari kecil lagi.saya berharap agar impian saya ini akan menjadi satu kenyataan suatu hari nanti dan ia menjadi kerjaya saya

  25. hi.
    nama saya azlina boleh panggil saya alice sahaja.saya amat berminat mengenai bidang pramugari/pramugara di sektor penerbangan ini.saya ingin memohon jawatan ini tetapi saya tidak tahu bagaimana caranya.sy berharap pihak tuan/puan dapat membantu saya dan dapat menghubungi saya sekiranya ad kekosongan dan kelayakkan saya bersesuai.terima kasih,

    ketinggian : 160
    berat : 53kg
    no. tel : 017-6223253
    umur : 21 tahun
    facebook : elys_yummy@yahoo.com
    alamat : PSD TL 15/5,
    JALAN SALLEH,
    PARIT STONGKAT,84000 MUAR JOHOR DARUL TAKZIM

  26. Mohd Rafie Bin Ismail on November 2nd, 2011 at 1:45 am

    Saya Mohd Rafie B Ismail mempunyai sijil elektrik dan elektronik dari politeknik

    :melakukan pendawaian 1fasa dan 3fasa vac~
    :melakukan pendawaian voltan dc-24vdc-220vdc
    :melakukan pengubah suai terhadap litar kawalan dan juga kuasa untk pengunaan production dsamping memenuhi ciri2 keselamatan..
    :melakukan kerja kerja sengara lv a.c.b 1250amp-2500amp dbwah pengawasan orang bertauliah
    :berpengalaman dalam bidang pendawaian bangunan selama hampir 4 tahun.
    for information i can speak english and malay,

    No.H/P 0197074026

  27. MAIMUN BINTI ISMAIL on November 2nd, 2011 at 5:29 pm

    hai..sy maimun binti ismail,23 tahun,asal dari sarawak.Pljr jurusan kejururawatan.Sy amat meminati krjaya mjadi seorg pramugari.Sekiranya ada jwtn ksg sy teringin sngt nk jd sorg pramugari yg bkaliber.Sekiranya ada iklan mngenai krjaya ni,sila email d alamat Maimunismail@yahoo.com.

  28. hai .. saya sasha ,saya amat berminat untuk menjadi seorang peramugari but i don’t know hpw to apply this job .. JIKA ADA KEKOSONGAN HARAP PIHAK TUAN DAPAT HUBUNGI SAYA

    height : 162cm
    weight : 50kg
    age : 21years
    my acc FB : mieya_sasha@yahoo.com
    fon no : 0129510767..

  29. Mohd Muhaymin bin Hasan on November 8th, 2011 at 10:27 pm

    hai….saya amin.. umur 22 tahun.saya baru lepasan politeknik sultan haji ahmad shah kuantan pahang,saya mengambil dalam bidang Sijil Memproses Data.Dan saya amat berminat dalam kerjaya pramugara dan .Dari dahulu lagi,saya sangat berminat dalam kerjaya Perkapalan,terutamanya Pramugra dan jika diberi kesempatan saya ingin menjadi pramugara yang berjaya dan berkaliber di syarikat tuan…..Jika ada kekosongan di syarikat tuan,saya berharap tuan menghubungi saya..jasa tuan amat saya hargai.

    Phone Numbers:014-5118417

  30. Saya memerlukan pekerjaan di bidang peragaan dan perkhidmatan. Sya berpewatakkan menarik serta berhemah tinggi. Sya juga lepasan Universiti di Malaysia. Jika ada kekosongan jawatan di M.A.S atau setanding dengannya, saya sungguh memerlukan. Sesunguhnya saya bersedia untuk pagilan sesi temuduga. saya akan berusaha untuk mendapatkannya. insyallah..
    di sini di lampirkan bersama no telefon bimbit saya untuk dihubungi :
    016-3358204
    wan_one0@yahoo.com.my

    Sekian, Terima kasih.

  31. My name nani.I really interested to be a Stewardess.I hope i can work at Malaysia airlines.If there are vacancies to be stewards please give me the information..Thank you…

    age: 20
    height : 161cm
    weight : 50kg
    acc fb : nanie_bz312@yahoo.com
    no fon : 0123833614

  32. I am very interested in stewardess. I 163m height, my weight 56kg
    I have SPM qualification with 5 credits.,I love travelling.I hope i can work at Malaysia airlines.If there are vacancies to be stewards please give me the information.I hope to get answers as quickly as possible.Thank you.
    H/P :016-5174821

  33. erma norsyuhada binti ahmad sagir on November 13th, 2011 at 11:16 am

    I’m interested to be stewardness,that are my dream..my height is 167cm which my weight 50kg.My qualified it just SPM level.i get full credits..Now i’m receptionist in one of hotel in kota tinggi johor,i really hope that i can work in Malaysia airline.Even I’m not good in english,but im a good learner,when i studied in your academic im very sure that i can improve my english.I also friendly,that can help me to be a good stewardwarness.i wish that Malaysia airlines will give me chance to go interview if there are any vacancies to be a stewardness. Thanks you,
    H/P : 0175302465

  34. muhammad nashriq sharan on November 13th, 2011 at 6:57 pm

    hi im nashriq,,20 years old..still study in diploma in nursing at private colleges..but nursing not my ambition and i really not interested to be a staff nurse..i reaaly interested in steward ..but i don know how to apply..i hope u all can help me..my height 177,weight 65 kg..i got any information about that can call me at 0125781969.thankz for cooperation

  35. fandi b.m.jumori on November 14th, 2011 at 4:26 pm

    saya bernama fandi.tinggi saya 184cm dan jika diberi kesempatan,saya ingin untuk bekerja sebagai pramugara.kelulusan yang saya ada hanya STPM,tetapi jika diberi peluang,tidak akan saya sia-siakan…di bawah ialah nombor y boleh dihubungi:
    0137458202
    emel facebook:andy_panjang@yahoo.com

  36. NURFAIZA BTE ABD KASIM on November 18th, 2011 at 12:02 pm

    SAYA BERNAMA NURFAIZA BTE Abd KASIM….BERUMUR 22TAHUN…SAYA BERMINAT BEKERJA SEBAGAI PRAMUGARI….KLO DIBERI KESEMPATAN….SAYA AKAN BERUSAHA DAN TAK KAN SIA2KAN…..BERAT 55 N TINGGI 163….

    NO.SAYA..0173629713 @ 06-2847684….EMAIL FACEBOOK:-ADZUAN.DJ@GMAIL.COM…..SAYA HARAP DIBERU PELUANG….SAYA JUGA PENAH AMEK PART TIME MODELING…..TERIMA KASIH…

  37. iruwan shah bin mohd mydin on November 21st, 2011 at 11:21 am

    nama sy iruwan shah bin mohd mydin,tinggal di kedah,sy ingin mendapatkan kerja di jabatan anda,tak kisah lah kerja apa apa pun.no.h/p;0125517028/no.rumah;049250073.emel;e_want81@yahoo.com

  38. Ramizah Binti Kamaludin on November 22nd, 2011 at 6:11 am

    Hai… saya Ramizah Binti Kamaludin.. saya amat berminat untuk menjadi seorang pramugari.. tp tidak tahu cara untuk memohonnya.. tinggi saya 160.. n berat 46kg.. jika ada interview for pramugari atau sebarang jawatan kosong in airport harap pihak Tuan dpt hubungi saya di no 0195920888.. or my fb mirza liya.. n my emel mirza_9121@yahoo.com.. terima kasih..

  39. sorina anak norbert on November 22nd, 2011 at 2:24 pm

    saya tetarik dan berminat dlm jurusan ini sebagai pramugari,seandainya ada pluang dan diberikan pluang utk mceburi dri dlm bdang sebegini..sya bnekad utk terus mengejar usaha ini. Pluang pkerjaan sekarng memang mluas,tapi utk mendaptkn sesuatu pkerjaan adalh terlalu sempit dewasa ini,malahan rmai yng bhdpan dgn onak tarf hidup yng kekurngn dan pendptn kurng sedangkn pningktn kehidupn melbhi seglany..

  40. sorina anak norbert on November 22nd, 2011 at 2:25 pm

    jika bpluang dan ada pluang yg dpt dmliki..hubungi pda num0138269775

  41. LILY DIANA BINTI NAZERI on November 23rd, 2011 at 2:58 am

    salam,saya LILY DIANA BT NAZERI..berumur 21 tahun..tinggi 167cm dan berat 49kg..kelulusan diploma dlm pengurusan perniagaan di universiti selangor…saya berminat sangat untuk menjadi seorang pramugari tapi tidak tahu mcmana nk apply..kelebihan saya boleh bertutur dlm bahasa mandarin..

  42. LILY DIANA BINTI NAZERI on November 23rd, 2011 at 2:59 am

    no phone LILY DIANA BT NAZERI…0176308501

  43. NUR.HASMYZAH BTE HALIM on November 24th, 2011 at 3:41 pm

    NURHASMYZAH BTE HALIM
    23TAHUN
    TGI 159
    BRT 50
    FON 0104318715
    FACBOOK NURHASMYZAH AMIE

  44. Fiona Livan Ma Siaw Chieng on November 25th, 2011 at 2:53 pm

    Hai,saya Fiona Livan Ma Siaw Chieng,saya sangat berminat menjadi pramugari kerana ini adalah impian saya sejak kecil lagi.Berumur 18 tahun,tinggi 165cm dan berat 50kg,saya juga tidak tahu bagaimana cara untuk memohon,kelebihan saya boleh bertutur dalam English,bahasa mandrin..kalau diberi kesempatan,saya akan buat yang terbaik..pihak tuan boleh menghubungi saya di no 0146848578 atau di Facebook Fiona ma ah chien,email flivan@yahoo.com.Harap tuan dapat mempertimbangkan segala maklumat yang diberi..Terima Kasih..

  45. saya baru lepasan diploma dalam bidang hotel management at ptpl.
    cntct no – 0172796837

    weight – 49kg
    height – 162kg

  46. muhd nadzrul hakimie on November 29th, 2011 at 8:05 pm

    hello….firstly let me introduce more less about myself…my name is muhd.nadzrul hakimie bin ridzwan…17 years old…from malacca…n i want to becoming a steward because was interested this job from a very early age….but before i want to be a steward…i want to request aviation management college to take diploma in aviation management…so after i finish my study…i guess i will not hesitate to join this airlines….my height is 181 cm which weight is 75kg…i totally hope that i can get this job…that all…please reply as soon as posible..tq

  47. muhd nadzrul hakimie on November 29th, 2011 at 8:06 pm

    010-4269490 this is my phone number
    Muhd nadzrul hakimie bin ridzwan from melaka

  48. Muhammad Azam bin Abang Affandi on November 30th, 2011 at 8:55 am

    Saya ingin menjadi pramugari, kalau diberi peluang sila hubungi saya, Berumur 19 tahun, tinggi 172 cm
    013 5558246

  49. maliana wan malik on December 1st, 2011 at 9:09 am

    saya sgt berminat ingin menjadi pramugari.ketinggian saya 153cm dan berat 47kg.tapi saya tak tahu bagaimana hendak memohon jawatan di malaysia airlines.harap pihak tuan puan menghubungi saya 0168759143 atau alamat ke 192 jalan bunga tanjong kampung pinang jawa 93050 kuching sarawak

  50. muhd farhan bin che abdullah on December 2nd, 2011 at 1:03 pm

    tinggi saya 173cm and berat saya 75 kg…saya betul-betul minat kerja ini..ini no saya 0173595172

  51. muhd farhan bin che abdullah on December 2nd, 2011 at 1:05 pm

    saya berminat menjadi pramugara tinggi saya 173cm berat 75kg…saya betul-betul minat no telefon saya 0173595172…saya kelulusan hotel management

  52. where i can get detail infomation about flying attendant ?

  53. Muhammad Nazrin Bin Allias@Alias on December 4th, 2011 at 10:29 am

    saya ingin bekerja sebagai juruteknik..sebelum ini saya belajar di politeknik mengambil jurusan diploma kejuruteraan mekanikal..saya inginkan pengalaman yang besar..0174019931..ini adalah no telefon saya…sila hubungi jika pihak tuan/puan mempertimbangkan jawatan saya ini…assalamualaikum

  54. NURFAIZA BTE ABD KASIM on December 4th, 2011 at 7:59 pm

    saya amat berminat dalam bidang ini…..berat 55 n tinggi 163…saya harap diber peluang….email:adzuan.dj@gmail.com ) no:0176329713 @ 06-2847684

  55. jujinah sabtu rahim on December 5th, 2011 at 12:46 am

    hai……… firstly let me introduce more less about myself. i jujinah sabtu rahim my age 25years old…from sabah want to be coming a stewardess or ticketing attendan……because was intrested …..my height 52″ my weight 57kg…i totally hope that can get this job as soon as possible…. my hp number +6019-6948070,

    personal quality and ability

    able to work in team and under pressure
    willing to travel in case of emergency
    independence but its enjoyable if work in team/group
    willing to learn and explore new of jobs.

  56. SITI NUR ALIA BT AHMAD on December 7th, 2011 at 9:50 am

    SALAM 1 MALAYSIA KPD WARGA KERJA MALAYSIA AIRLINES. SITI NUR ALIA BT AHMAD Saya sgt2 berminat utk menjd pramugari sejak kecil dan saya tidak tahu cara untuk memohon dan saya sgt suka traveling..saya berketinggian 163cm dan berat saya 54kg.Saya berharap impian saya ini akan menjadiy kenyataan.Saya berharap tuan dapat mempertimbangkn maklumat yang saya beri dan tuan boleh menghubungi saya di nombor 0175332812 atau di email saya,alya_gurlz125z@yahoo.com.my,sekian…

  57. hafiz bin haris on January 15th, 2012 at 1:01 am

    assalamualaikum warga airlines….saya HAFIZ BIN HARIS tggi 176cm 58kg…..saya amat meminati pramugara kerana saya nak melihat dunia…kerana itu memang impian saya….saya sentiasa bersedia menanggung risiko dalam kerjaya ini….saya harap tuan/puan dapat mempertimbangkannya….hubungi saya di 0138566050….terima kasih…

  58. MOHD FITRI BIN ADDUL GHANI on January 17th, 2012 at 12:47 pm

    ASSALAMUALIKUM/SALAM SEJAHTERA
    SAYA MOHD FITRI BIN ABDUL GHANI.SAYA AMAT BERMINAT MEMOHON JAWATAN JURUTEKNIK.SAYA MEMPUNYAI PENGALAMAN SELAMA 5 TAHUN DLM BIDANG ELEKTRIK.SAYA HARAP TUAN DAPAT MEMPERTIMBANGKAN JAWATAN YANG DIPOHON.
    UMUR:27 TAHUN
    NO TEL:010-2915159
    EMAIL:CIMOTT85@YAHOO.COM
    TERIMA KASIH

  59. Sayang Nur Basirah Binti Nasrudin on January 17th, 2012 at 10:22 pm

    Assalamualaikum/Salam sejahtera…
    Saya Sayang Nur Basirah Binti Nasrudin ingin memohon jawatan sebagai Pramugari.
    Berat : 47Kg
    Ketinggian : 157Cm
    Umur : 22 Tahun
    No. Tel : 012-2980675
    Saya harap dapat diberi peluang tersebut..

    Terima Kasih :)

  60. SITI NATASHA BINTI ABD HALIM on January 19th, 2012 at 10:05 pm

    salam….
    saya siti natasha. saya sangat berminat untuk memohon jawatan sebagai pramugari.
    berat:50kg.
    ketinggian:161cm
    umur:21 tahun
    no tel:0142356612
    saya harap, permohonan saya diterima…..
    terima kasih…..^_^

  61. mohamad adip bin jamari on January 20th, 2012 at 6:19 am

    asalamualaikum ….sy mohamad adip bin jamari berasal dari kota tinggi johor..saya ingin menawarkan diri utk bekarja di bawah syarikat airlines..di mane saya baru menamatkn pengajian saya dalam couse flight and tour..tahap skm 1&2 di mane sekarang saya ingin mencari pekerjaan yang sama dalam bidang pengajiaan sy..segala data butirar adalah benar..sekiranya di terima pihak airlines boleh menghubungi sy di talian 0177724171 / 0197887556…atau di emailkan ke alamat adip_waha@yahoo.com.my

  62. Siti Aisyah Binti Mohd on January 20th, 2012 at 10:45 am

    Assalamualiakum Dan Salam Sejahtera..
    Saya Siti Aisyah Binti Mohd ingin memohon jawatan sebagai pramugari.Kerana saya berminat akan perkerjaan tersebut harap tuan/puan dapat pertimbangkan jatan yang dipohon.
    BERAT:50KG
    KETINGGIAN:160CM
    UMUR:20 TAHUN

  63. kamarul ariffin bin mohd jamaludin on January 22nd, 2012 at 11:32 am

    Assalamualaikum,Salam sejahtera.

    Saya Kamarul Ariffin Bin Mohd Jamaludin Ingin Memohan jawatan sebagai peramugara,saya harap saya dapat diberi peluang.
    Berat : 55 kg
    Ketinggian : 150 cm
    Umur : 19 Tahun
    No.tel : 0179357024/0139347235

    Saya Harap Dapat Diberi Peluang..

  64. FARAH WAHIDA BINTI ABDULLAH on January 26th, 2012 at 5:24 pm

    Saya ingin memohon jawatan PRAMUGARI,Untuk pengetahuan pihak Tuan/Puan saya merupakan pelajar lepasan STPM,dan kini saya berkerja sebagai kerani insurans di sebuah syarikat swasta.Di samping itu,saya dalam mencari perkerjaan tetap.di harap tuan/puan dapat mengambil perhatian dalam pemohonan saya ini..
    NO.TEL:0139070273
    BERAT:49
    TINGGI:160

  65. saya sangat perminat… harap- harap saya dapat

  66. SYAIDATUL FAZIERA BINTI SUJALI on January 28th, 2012 at 2:43 pm

    saya sangat berminat untuk menjadi seorang PRAMUGARI…
    saya baru berumur 19…
    cuma ada SPM sahaja…
    dan mempunyai pengalam keja…
    saya berharap saya akan di ambil bekerja…
    dalam pemohonan saya ini…
    TERIMA KASIH

    NO TEL:0143579054
    BERAT;49
    TINGGI:159

  67. FRANK RUSSEL BIN RYNER on January 31st, 2012 at 11:49 pm

    Hello Sir/Madam..firstly let me introduce about myself. i’m FRANK RUSSEL B RYNER…from sabah like to join……have 4 years experience job’s around semenanjung & now work at sabah..i’m realy intrested & hope can get this job..

    -able to work in under pressure
    -willing to travel
    -work in team/group
    -willing to learn and explore new of jobs.

    hp.no: 019-6007495
    height: 165 cm
    weight:57 kg
    age: 22

    thanks..

  68. hi,
    nama saya azlina malisa boleh panggil saya alice sahaja.saya amat berminat mengenai bidang pramugari/pramugara di sektor penerbangan ini.saya ingin memohon jawatan ini tetapi saya tidak tahu bagaimana caranya.sy berharap pihak tuan/puan dapat membantu saya dan dapat menghubungi saya sekiranya ada kekosongan dan kelayakkan saya bersesuai dgn karier tersebut.terima kasih,

    ketinggian : 160
    berat : 53kg
    no. tel : 017-6223253
    umur : 21 tahun
    facebook : elys_yummy@yahoo.com
    alamat : PSD TL 15/5,
    JALAN SALLEH,
    PARIT STONGKAT,84000 MUAR JOHOR DARUL TAKZIM

  69. mohammad iswandie bin djamalludin on February 2nd, 2012 at 11:21 am

    saya ingin kerja di bahagian penerbangan….sya memerlukan pekerjaan ini..kalau tuan@puan memerlukan pekerja..sila hubungi saya 0138809878,0198008064….sya berminat untuk kerja ne…ne my email wandi_dmasiv@yahoo.com

  70. salam..
    saya NUR RAFIDAH BINTI ABDULLAH,umur 20thun, tggi 152cm,bert 49..
    Saya brminat sgt dlm pekrjaan..
    saya student lepasan ikbn drpd koz beauticion..dn ad pegalaman kje dispa n d’tmpt len..
    saya brhrap saya dptla pekrjaan ni..
    pihak tuan boleh cl saya di talian ni 0177303640 or di fb fida_scrpion92@yahoo.com or email fyda_abdullah@yahoo.com

  71. nurizan binti jasni on February 10th, 2012 at 10:28 am

    salam..saya nurizan binti jasni..berminat dgn job ni
    umur 19..tggi 162cm,berat47,…contact no 0165843809

  72. VERONICA XAVIER on February 15th, 2012 at 2:07 pm

    SAYA VERONICA XAVIER.BERASAL DARI PERLIS,SEKARANG MENETAP DI KEDAH.SAYA AMAT BERMINAT DENGAN PEKERJAAN INI DARI KECIL LAGI.SAYA BERHARAP SAYA DIBERI PELUANG PEKERJAAN INI.PIHAK TUAN/PUAN BOLEH CALL SAYA @ HANTAR MAKLUMAT KE ALAMAT YANG DIBAWAH.

    KETINGGIAN:167CM
    BERAT:51KG
    UMUR:23 TAHUN
    NO TEL:0195961224
    ALAMAT:NO 182 TAMAN SRI NYIOR FASA 2,JALAN KODIANG 06000 JITRA,KEDAH

  73. hai!!
    saya Nabilah Mohamed, sekarang menetap sementara di bandar sunway. saya amat berminat dalam bidang pramugari. jika terdapat sebarang kekosongan di syarikat tuan/puan, saya berharap agar diberi peluang untuk menyertai syarikat tuan/puan.

    Ketinggian : 163cm
    Berat : 50kg
    Umur : 22tahun
    No Tel : 014-5001398

  74. Hassim Bin Mohamed Noor on February 16th, 2012 at 4:21 pm

    Salam muhibah, saya Hassim yang berumur 20tahun. Saya berminat dengan pekerjaan pramugara. Saya berharap pihak tuan dapat beri maklum balas yang baik. Sekiranya ada kekosongan hubungi saya ditalian 0142375144. Terima kasih.

  75. Rohana Binti Mohamed Noor on February 16th, 2012 at 4:30 pm

    Assalamualaikum, saya sperti name diatas sangat berminat untuk menjadi PRAMUGARI. sebenarnya saya tidak mempuyai apa- apa pengalaman dan baru sahaja menamatkan belajar dan sedang menunggu results SPM .. saya berharap sangat pihak tuan/puan memberi peluang kepada saya. terima masih :)

    tinngi: 162
    berat: 46
    umur: 18
    no tel : 0176124033

  76. Nur Farhanah Bte Badrul Sharuzaman on February 22nd, 2012 at 1:55 pm

    Hi ,saya sangat berminat untuk menjadi pramugari ni so saya harap pihak anda boleh memberi maklumat lanjut untuk memudahkan sya untuk mendapatkan jawatan ini .saya berumur 19thn ketinggian sya 170cm dan berat 55kg .Saya berharap sya akan mendapat jawapan positive dari pihak anda .samaada email kepada sya atau terus call no 0177147412 .tq :)

  77. FONILLA ADINIE MALANGGIN on February 27th, 2012 at 3:27 pm

    Hai, My name is Fonilla I’m 21 years old and I’m very interested to work as a stewardess in MAS. my height is 164cm and my weight 60kg. if any vacancies provided, can email me at adinie51@yahoo.com or call me in this number 0143546822… thank you…

  78. Siti Asmah Bte Maidi on February 28th, 2012 at 10:51 am

    i want to be a stewardess in MAS. i have 162cm(heigth) and 48kg (weight),im 21 years old. I hope that this request be considered by the parties concerned, because I was waiting for job vacancies in the field very much interest.please contact me via call or message in my number phone (0109436418) Thank you.

  79. AFIDAH BINTI AKLAN on March 1st, 2012 at 6:24 pm

    My name is Afidah..just call me Fyda..i want to be stewardess in Air Asia…if vacancies provided,can call me at the number 01119576048..I wait for the information.Thank you.i have 48kg(weight) and 158(height)..

  80. Sharollnizam bin isninul on March 2nd, 2012 at 11:57 am

    salam perpaduan,,,nama saya sharoll…saya berminat dalam bidang pramugara…kalau ada kekosongan..sila hubingi saya di talian 0148684632….

    height=170
    weight=55
    age=21 years old

    thank you…..:D

  81. nordiyana binti isa on March 5th, 2012 at 12:31 pm

    assalamualaikum.nama sya nordiyana binti isa.umur 20 tahun..saya tinggal di klang,selangor.sya b’minat menjdi pramugari.tetapi k’tnggian sya hny 147 dan berat sya 46..sya hny m’punyai spm..bleh ke sya memohon jwtan sbgai pramugari.sya b’hrap sgat phak MAS dpt menerima p’mohonan sya ini.jikalau ingn m’hubungi sya ini nbr sya 0129437851@alamat rumah sya.Lot 6707 batu 8 bukit kapar 42200 kapar,selangor.

  82. hye im ana …would 2 be stewedss
    show me the way
    mail me plz

  83. my name is melissa yeoh bt mohd yusoh yeoh
    18years old
    164cm
    48kg
    interested in air-stewardess
    fluent in 5 language malay,english and the other is just a extra language mandarin,cantonese,hokkien.

    i just want to know when the date for the new intake

  84. hye saya mohd hafiz bin mustafha kamal umo 22 162cm 50 kg saya berminat ingin menjadi pramugara.saya harap pihak mas dpt menerima pemohonan saya ini sbgai pramugara.jikalau ingin menhubungi saya ini nmbr saya 0129734064..

  85. saya berharap sangt pihak mas dpt menerima saya berkerja sebagai pramugara.saya berminat sngat..

  86. salam….sla hubungi saya jika ada kekosongan juru teknik elektrik di syarikat tuan….sijil kemahiran..ADA

  87. salam .. saya nurul atika , boleh pggl saya suzie .. saya sangat berminat menjadi pramugari .. jika ada kekosongan sila hubungi saya di no 0109554292 ..
    berat:54kg
    tinggi:163cm
    umur:20

  88. asalammuaalaikum ..saya adbul yazid bin ishak beralamat lot 563,taman fuyuan,jalan feeder,95400 saratok,betong sarawak..saya memang minat sangat nak jadi seorang paramugara..kelulusan saya hanya setakat spm sahaja..selepas spm,saya ambik kursus komputer selama 6 bulan di sri aman sarawak..dan sya merupakan salah seorang wakil sarawak untuk pertandingan kemahiran malaysia..harap tuan puan hubungi saya untuk membantu saya menceburi bidang yang sya minat ini..tuan puan boleh hubungi saya dengan telefon 0198376128..jasa tuan puan amat saya hargai…terima kasih….

  89. Sheren Estelle on March 14th, 2012 at 3:13 pm

    http://www.kerjakosongkerajaan.com/blog/jawatan-kosong-mas/
    untuk mdptkan borang..klik download jawatan kosong Mas di sini..
    ataupun bertanya kat fb Malaysia Airline Cabin Crew..
    hntr sgla certified copies certificate yg diminta td bsma borang yg di download ke almt:
    Head of Recruitment
    Human Capital Division
    2nd Floor,Admin Building 4
    MAS Complex B
    Sultan Abdul Aziz Shah Airport
    47200 Subang
    Selangor Darul Ehsan

    dan di top left corner envelope anda nanti tolong indicate position you’re applying for..
    So,,good luck..May God bless you all..:-)

  90. Menjadi pramugari adalah impian saya sejak sekolah menengah,Saya mahu sangat menerima jawatan sebagai pramugari,saya nak bekerja bersungguh2 untuk membalas jasa kedua orang tua saya,saya merupakan wanita yang berumur 18 tahun 2012.saya mempunyai berat 55kg dan ketinggian saya 159.saya berharap tuan dapat mempertimbangkan perkara tersebut terima kasih.

  91. Jackelin ak Nor on March 15th, 2012 at 11:15 am

    Nama saya Jackelin,dari sarawak menetap di selangor. saya amat berminat dalam bidang pramugari. saya hanya ada kelulusan dalam Diploma in Executive Secretaryship. Jika terdapat sebarang kekosongan di syarikat tuan/puan.sila hubungi saya di no 0136004198.

    Berat : 50kg
    Umur : 22tahun
    email : kumang_90@yahoo.com

  92. Berminat sangat untuk menjadi pramugari.Ianya merupakan cita-cita sy semaenjak kecil lagi..Lulus dalam tiga mata pelajaran tersebut serta memeliki Certificate Level 1,2 and 3 in Electronics Industry dan Certificate in Certificate in Administrative Assistant Information Systems.Mempunyai pengalaman berkerja disalah sebuah kedai menjual produk make up dari korea iaitu Elianto sebagai Beuty Counsultant,Panasonic Manufacturing Malaysia Berhad sebagai supervisor dan Guardian Pharmacy sebagai Cashier.

    Tinggi 152
    Berat 52
    No Telifon 017 3081760

    Saya berharap sangat agar dapat bekerja atau diberi peluang bekerja disini.

  93. norziela awang on March 16th, 2012 at 1:55 pm

    saya bernama norziela binti awang..saya berminat sangat dengan pramugari ini sejak saya kecil lagi dan sudah menjadi impian saya..saya berharap sangat dapat jadi pramugari ini..saya mempunyai kelulusan spm,tetapi sekarang saya masih ambil diploma…last tahun ini..jika ada kekosongan,silalah hubungi saya di nombor 013 545 8275.

  94. Sya sangat beminat untuk mempunyai kerjaya sebagai pramugari.saya hanya lepasan stpm.. sya ingin menjadi seorang pramugari yang profesional dan dapat memberi komitmen yang tinggi kepada pihak syarikat.. jika ada maklum balas boleh lah menghubungi saya di no 017-7813971.:)

    height:170
    weight:50
    age:21

  95. zaihan bin talip on March 19th, 2012 at 11:45 am

    Hai…nama saya zack,saya berminat dalam dunia penerbangan sebab boleh memeberi perkhidmatan yang baik kepada para penumpang untuk
    menuju destinasi mereka..saya ada pengalaman dalam perkhimatan seperti
    dalam perkhimatan F/B…jika diberi peluang saya, saya akan memeberi komitmen yang tinggi kepada pihak syarikat..pihak tuan boleh hubungi saya di no 017-7916848.Terima kasih.

    Tinggi : 170
    Berat : 60
    Umur : 29

  96. Siti Nabihah Bt Abd Rasid on March 20th, 2012 at 7:20 pm

    Nama saya Siti Nabihah Binti Abdul Rasid. Saya berminat dalam bidang pramugari. Tinggi saya 153 inci dan berat saya 50 kg. Saya mempunyai perwatakan yan menarik.Jika di beri peluang, saya tidak akan mengahampakan pihak pengurusan penerbangan. Pihak tuan/puan boleh menghubungi saya di nombor 0174232583. Sekian, terima kasih.

  97. SAPTUYAH BT SERUJI on March 22nd, 2012 at 5:40 pm

    Salam sejahtera.,saya saptuyah binti seruji.menetap di kuching sarawak.saya sangat meminati kerjaya sebagai pramugari sejak dibangku sekolah lagi.saya menyukai kerja ini kerana saya suka akan kerjayanya yang mencabar.saya mempunyai ketinggian 162 cm dan berat badan saya 59 kg.saya berharap saya dapat merasai kerjaya ini.inilah cita2 saya.saya seorang yang sangat penyabar.ini boleh membantu saya dalam menyertai kerja ini.tuan/puan boleh menghubungi saya di talian ini..0148776621 @ 0178055179.

  98. AHMAD AKASAH BIN SHAHARUDIN on March 23rd, 2012 at 12:35 am

    NAMA SAYA AHMAD AKASAH BIN SHAHARUDIN.BERASAL DARI KLANG.UMUR 21.TINGGI-172cm.BERAT-50kg.

    SAYA MEMPUNYAI SIFAT HUMOR TETAPI TEKUN DALAM MELAKUKAN KERJA.SAYA JENIS YANG CEPAT BELAJAR DAN BOLEH MENERIMA KEADAAN YANG BARU DAN MUDAH BERGAUL SERTA TIDAK MUDAH CEMAS.SAYA SANGGUP MENERIMA APA JUA CABARAN.
    SAYA AMAT BERMINAT KERJA SEBAGAI PRAMUGARA.SAYA AKAN MEMBERIKAN KOMITMEN YANG TINGGI SERTA PERKHIDMATAN YANG BAIK SEMASA BERKERJA

    JIKA PIHAK SYARIKAT INGIN MEMBERI PELUANG KEPADA SAYA
    HUBUNGI SAYA DI TALIAN 017-2563481

  99. hye ..my name is Farha Aina bt A’idrus ..i really2 admire to be stewardess ..i love travel all around world ..i hope my request will not be rejected to all of u ..my height is 163cm ,n weight 50kg ..my age is 18years ..if anything ,just call me at 0129082786 ..

  100. hi ,my name is Idewi bt Arzman . I hope i can be stewardess .call me at 0126793090 . thankyou :)

    age : 18 years old
    weight : 41kg
    heigh : 158cm

  101. assalamualaikum..saya hasra berminat untuk menyertai jawatan sebagai pramugari..saya berniat untuk bekerja di pusat penerbangan yang sudi mengambil saya bekerja.saya berharap ada sebarang komen daripada pihak berkenaan.

    umur: 20
    berat: 50kg
    tinggi: 157cm

  102. sekiranya ada apa-apa peluang sila hubungi saya di talian 014-3280582
    -hasra

  103. saya amat berminat untuk mnjadi seorng pramugara,jika terdapt sebarang kekosongan saya harap Tuan/Puan boleh pertimbngkan.. trima kasih

    umur 18 thun
    tinggi 170cm
    berat 62kg

    tinggi dan berat saya akan beritahu dengan tepat kemudian nanti..

  104. VINOSENE A/P JAYABALLAN on March 27th, 2012 at 12:19 am

    I AM VINOSENE D/O JAYABALLAN FROM PENANG VERY INTERESTING TO WORK AT MALAYSIAN AIRLINES (MAS) N MY HEIGHT 160CM N I WEIGHT 45.0KG AND I LOOK BEAUTY AND PATIENT AND MY E-MAIL vinosene94@yahoo.com AND MY NUMBER 0195038196. THANK YOU VERY MUCH FOR READING MY RESUME.

  105. nama saya andy michael dari sabah saya amat berminat untuk mnjadi seorng pramugara,jika terdapt sebarang kekosongan saya harap Tuan/Puan boleh pertimbngkan.. trima kasih

    umur:21
    berat:45kg
    tinggi:160
    hp: 0143737352

  106. saya mohamamad zulhelmi..beminat untuk bekerja pramugara…

    tinngi 175
    berat 65
    umur 19

  107. muhammad fadhullah on April 1st, 2012 at 12:29 pm

    salam,,,nme sy muhammad fadhullah,asal sarawak,tinggi 172cm,berat 63kg,,,,sgt brminat mnceburi bidang pramugara,,,,tetapi tdk tahu mcm mane nak apply jawatn ini,,,oleh itu,,,sy harap pihak tuan,puan dpt mghubungi sy bila2 masa di talian 0148865561,,,,,sy skrg bkrja d syrikat swsta,,,,,sy brumur 24 thn,kelulusan spm…kredit dlm bhasa mlysia,lulus dlm bhsa inggeris n matematik utk pgtahuan pihak tuan,puan,,,tuan puan boleh email kan sy d muhammadfadhullah@gmail.com

  108. salam..sy brumur 21tahun,sy amat brmnt mnceburi bidang pramugari..ttapi sy tidak tahu macam mana nak apply jwatan ini,oleh itu sy brharap pihak tuan dan puan dpt mnghubungi sy bila2 masa shaja d talian 011 19307017.pihak tuan,puan juga blh email kn sy d ena_melyna@yahoo.com

  109. Hallo . Sy rara fatrah berasal dari sabah berumur 18 tahun . Sy betul2 beminat untuk jadi seorang pramugari sejak kecil . Ketinggian sy 168cm . Berat badan 49kg . Sebelum ni sy tak mempunyai sebarang pengalaman dalam bidang pramugari tapi sy ingin mencuba . Sy meminati bidang ini dari kecil. Sy beharap dapat berkerjasama dengan MALAYSIA AIRLINES . (0176563968) .eyra_strawberry@yahoo.com .THANKS

  110. Salam. Saya Muhammad Aliff Haiqal berusia 22 tahun. Berat sy 62 dan tinggi sy 175 fasih in english dan b.melayu. saya harap pihak Airlines dpt menerima sy dan ini detail contact sy aleprasul@gmail.com dan no sy 0129465146. Terima kasih.

  111. salam saya amirul ashraf masih belajar di uitm peneng.. berminat dengan junior technician MAS.. macam mana cara nak masuk? 01735566308

  112. siti nur anasuhah on March 21st, 2013 at 10:58 am

    salam…saya siti nur anasuhah..saya memang betul2 berminat dengan kerjaya pramugari…tapi saya bertudung…bolehkah saya mohon?
    ni no tel:01119911512
    email:suesusuhah94@gmail.com
    height:160
    weigth:154
    age:19

  113. Suzianna johnny on April 5th, 2013 at 6:15 pm

    Hello, saya juga berminat untuk menjadi seorang pramugari tapi, saya tidak tahu macam mana saya boleh capai impian saya tu.. saya hanya berharap pihak tuan/puan dapat beri saya peluang tersebut untuk menjadi seorang pramugari.
    -Umur 18 tahun
    -Lepasan SPM
    -Berat 46kg
    -Tinggi:157cm
    Harap2 saya dapat lah..hehe

  114. i liik

  115. saya ingin menjadi pramugaribgaimana sya ingin memohon..

  116. Assalamualaikum, I’m also interested to be a cabin crew in Malaysia Airlines.I;m used to try my luck to be a cabin crew but no luck. I passed during height,weight and academics but not in interview.Perhaps i made a big mistake during the interview until they rejected me.But I never back down.At 8th June 2013 I will go there for my 2nd attempt to be a cabin crew.I hope they accept me this time.Oh yeah this is a bit of my information.

    -age 21
    -spm
    -weght 48
    -height 160
    …wish me luck to someone who reading this.

  117. siti noor alifah on June 14th, 2013 at 5:53 pm

    sya mnat untk jd pramugari..omor 18..hbungi sy d 0142450477

  118. siti noor alifah on June 14th, 2013 at 5:53 pm

    sya mnat untk jd pramugari..umur 18..hbungi sy d 0142450477

  119. 0148210528

    sy minat sgt nk jd pramugari
    berat;52
    tinggi;160

  120. Mohd Zamidi Edris on June 30th, 2013 at 11:55 pm

    Assalammualaikum dan selamat malam.. hai..saya Mohd Zamidi Edris,berasal dari sabah..berumur 25tahun..saya betul-betul minat dalam bidang perkerjaan bahagian perkapalan ini sejak dari kecil lagi..lebih-lebih lagi pramugara,sebab saya suka terbang,melihat indah nya ciptaan ALLAH ini..tapi malang nya,Saya tak punyai keputusan spm,saya cuma ada keputusan pmr..oleh kerana kesusahan keluarga,saya terpaksa bertolak ansur demi masa depan adik saya yang masih d bangku sekolah lagi..tapi di sini,saya tak mahu minta simpati dari tuan/puan..saya cuma nak bertanya jikalau orang seperti saya ada peluang jadi pramugara di tempat tuan/puan..?? kursus pun boleh lah..asal kan saya dapat merasa macam mana jadi nya pramugara..saya cuma ada sijil-sijil sekolah rendah dan menengah sahaja..dan sijil program khidmat negara(PLKN),kalau soal bahasa english,mungkin saya tak fasih..tapi,saya boleh faham dan menjawab,ne kerana saya pernah berkerja di salah satu koperasi pelancongan yang terdapat di sabah..sehingga taraf kerja saya meningkat ke camp maneger…sekarang saya berkursus di kolej yayasan sabah,kursus bahagian kraftangan,kos batik,saya cuba untuk masuk laman pramugara ini kerana minat yang mendalam..saya betul-betul minat bidang ini.. walaupun saya tak layak,saya mahu bagitahu tuan/puan tentang fizikal saya,,berat saya 64kg..tinggi saya 180.. saya seorang artis kebudayaan dan model sembilan bagi peragaan kain batik..itu sahaja kelebihan yang ada pada saya..harap tuan/puan dapat pertimbangkan permohonan saya ini..jikalau saya tak layak,saya minta sedikit pertolongan dari tuan/puan,tolong umum kan pada saya yang saya tak layak dengan kerja ini..please contact this number from mine..0148713085..or email..Azysha_vouy@yahoo.com..
    sekian ribuan terima kasih pada tuan/puan kerana membaca nya sehingga habis..dan maafkan saya..
    Assalammualaikum….

  121. Saya mohd arif b ismail sangat berminat untuk menjadi pramugara..
    No:0192513826

  122. Salam saya mohd arif amat berminat untok menjadi peramugara..
    No:0192513826
    Tinggi:175
    Berat:50
    Saya harap pihak puan/tuan dapat pertimbangkan minat saya..

  123. hye,saya nurul nabilah bt husni. saya amat berminat untuk menjadi pramugari.
    NO.Tel : 0145142786
    Tinggi: 162 CM
    Berat : 52kg
    Kerjasama n pertimbangan dari pihak puan/tuan amat dihargai.

  124. salam, saya Ani Azian Binti Hazis. saya sangat berminat untuk jadi pramugari.
    No tel: 0109848769
    tinggi: 158cm
    berat:49.
    tolong pertimbangkan permohonan saya :) terima kasih

  125. nurul jannah zaharin on August 13th, 2013 at 10:56 am

    saya amat berminat utk menjadi pramugari,ketinggian saya 160,berat 45kg..jika pihak tuan puan terima kelayakan sya..boleh hubungi 011-24299005..sya harap pihak tuan puan dapt memberi kerjasama..terima kasih

  126. Saya nurfazira hanafiah berumur 19 berminat dalam bidang pramugari..
    Sekiranya masih ada lagi jawatan kosong dalam bahagian pramugari saya amat berharap agar pihak tuan memberi peluang untuk saya menghadiri temuduga tersebut..

    Facebook:jieraf@yahoo.com
    Phone contact: 0132171050

  127. ahmad haikal bin aziz on September 15th, 2013 at 11:19 am

    saya amat berminat untuk menjadi salah seorang daripada kru penerbangan syarikat anda.harap pihak tuan memberi peluang kepada diri saya

    face book;Ahmad Haikal
    PHONE NUMBER;01129205582

  128. muhammad rafizal on September 16th, 2013 at 4:23 pm

    asalam… saya muhammad rafizal bin aznan.. berasal dari sungai petani kedah.. saya amat berminat dalam bidang served.. saya sekarang bekerja di hotel puteri international sebagai FNB (FOOD AND BAVERAGE).. jika boleh, saya nak memohon pekerjaan di bahagian pihak tuan.. ketinggian saya 175, dan berat 62kg.. saya syarat saya utk memasuki bidang ini tiada masalah.. bagai8mana hendak saya memohon bahagian served di tmpat tuan?

  129. naziera binti saee on September 29th, 2013 at 1:20 am

    sejak dri kcil lgi sya mmg bercita-cta utk mnjdi seorg pramugari…tp d sbbkn sya b’asl dri srawak dan mempunyai ksukaran utk memohon jwatan ini sya pendamk. hasrat tersebut…tp slps sya mlihat kwn sya menjejakkan kki nya ke dlm dunia pramugari ini saya menjadi bersemangat semula…sya berharaphak tuan puan dpt menomgkan hasrat sya ini..tinggi sya 156..brt saya 4 sya 18
    0135788031..please call me ok…

  130. dulu cita-cita nak jadi pilotntapi tak kesampaian. tapi sekarang dah umur 50 tahun.saya mencari kerja.jadi penbersih atau tukang cuci kabin pun jadi le.walau saya ada kelulusan engineering.sekarang tak kerja.mencari kerja.

  131. SALAM . SAYA NURUL SYAHIRA BINTI AHMAD DAUD . BERASAL DARI KLUANG JOHOR . SAYA AMAT BERMINAT DALAM BIDANG PRAMUGARI . SEKIRANYA MASIH ADA JAWATAN KOSONG DALAM BIDANG PRAMUGARI , SAYA AMAT BERHARAP TUAN/PUAN MEMBERI PELUANG KEPADA SAYA MENGHADIRI TEMUDUGA TERSEBUT .

    NO TEL : 017-7464300
    BERAT : 50KG
    TINGGI : 168CM
    FACEBOOK : CEYRACYUNXKAMO@YAHOO.COM

    #SAYA HARAP TUAN/PUAN MEMPERTIMBANGKAN PEMOHONAN SAYA :)

  132. hye..i berminat untuk menjadi pramugari..if pihak AirAsia ada open vacancy for pramugari harap pihak AirAsia akan menghubungi saya..Saya sangat berminat.Thank you

    TEL NUM : 0132816182
    CITY : MELAKA
    EMAIL : farahafifie@yahoo.com
    WEIGHT : 47KG
    HEIGHT : 158CM

  133. HYE,SAYA FATIN HAZWANI BERASAL DARI KEDAH BERMINAT UNTUK MENJADI PRAMUGARI..JIKA ADA KEKOSONGAN DI DALAM BIDANG INI HARAP PIHAK TUAN/PUAN DAPAT MENGHUBUNGI SAYA JIKA ADA OPEN VACANCY..SAYA AMAT BERMINAT UNTUK MENCEBURI BIDANG INI..

    KETINGGIAN:165 CM
    BERAT:64 KG
    TEL NUMBER:0174320912

  134. Teringin sangat untuk menjadi stewerdess. Please contact me :
    Nama : Nurul Ismah
    No.Phone : 0132671423
    Berat : 48 kg
    Tinggi : 156

  135. Assalammualaikum dan salam sejahtera .Untuk pengetahuan tuan/puan , minat saya memamg dari kecil untuk menceburi dlm bidang ini . Jikalau ad jawatan kosong , sy ingin mencuba menjadi seorang pramugara dlm bidang ini . percakapan saya dlm bahasa inggeris lancar . ketinggian saya dalam 174 cm . berat badan 61 kg . .Disamping itu . tujuan saya menceburi bidang ini juga untuk mencari pengalaman dan ilmu pengetahuan tentang menjadi pramugara . jika saya dipilih dalam bidang ini , semua halangan akan sy tempuh dgn sabar . kerana peluang hanya datang sekali .saya harap pihak tuan/puan dapat pertimbangkan permohonan saya ini dalam menceburi bidang ini . Pihak tuan/puan boleh menghubungi saya bila-bila masa sahaja di (0107162135) dan jika saya di pilih . sy akan menjadi seorg pramugara yg berwibawa keran itu adlh prinsip yg di pegang oleh seorang pramugara .Wasalam .

  136. SALAM 1 MALAYSIA,MY NAME IS GANAPATY A/L GENESAN,WOULD LIKE TO BECOME A PERAMUGARA,PROBABLY CAN SAID LONG TERM DREAM BUT I DID DEGREE IN ACCOUNTING,I VERY EAGERLY LOOKING FOR THE JOB.IF GOT THE OPPORTUNITY MEANS PLEASE CONTACT ME 0102673840.YOUR HELP VERY APPRECIATED.MGBU

  137. salam… minat sy utk jadi pramugara bermula dlm beberapa thun lepas…ia jadi lebih mendalam sejak beberapa bulan yg lalu…sebab sy mahu menjadi pramugara adlh, kerana sy sukakan cabaran dan setiap cabaran yg sy hadapi akan sy tempuhi dgn sabar dan sy juga suka belajar benda baru dlm hidup sy….sy hanyalah bekelulusan SPM….manakala tinggi sy 167cm & berat 53kg…
    jika sy diberi peluang untuk menjadi salah seorg pramugara di syarikat Tuan/Puan…sy dgn rendah diri menerimanya…
    pihak Tuan/Puan boleh menghubungi sy bila-bila masa di nombor (0177342941) atau boleh juga menghantar e-mail ke alamat (mohdazuanshahz@yahoo.com)..harap pihak Tuan/Puan dpt menilai sy sbg sala seorg calon yg layak…:-)
    sekian wasalam..:-)

  138. salam..saya sangat berminat untuk jadi pramugari
    0174285514.tinggi 160cm,berat 50kg dan berumur 21tahun.saya berharap sangat untuk jadi pramugari.

  139. muhammad allif ashraf bin abdul aziz on January 12th, 2014 at 5:06 am

    Hi saya allif saya berminat nak jafi peramugari..so boleh x saya apply? ?

  140. annis nabilla binti yahya on January 12th, 2014 at 8:50 pm

    Assalamualaikum , selamat sejahtera , saya annis nabilla binti yahya , berumur 18 tahun , dari muar johor , saya berminat untuk menjadi seorang peramugari , saya berharap saya berpeluang menjadi peramugari untuk mencapai cita2 saya juga , ketinggian saya adalah 158 , saya baru tamat sekolah dri sekolah smk convent muar , dan sekiranya saya ad rezeki harap hubungi saya 0176545920 atau 0196849564

  141. Nur Affifah Aqilah Binti Murad on January 17th, 2014 at 9:45 pm

    assalamualaikum ,, salam satu malaysia,,
    saya Afifa and just call Dia Effa ,, saya berminat untuk menjadi peramugari dan sedang menunggu result spm ,,saya berumur 18 ,,ketinggian saya 164..saya berasal dari perak dan saya baru tamat sekolah dari sekolah Kolej Vokasional Lebuh Cator Ipoh..
    mohon Dari Pihak Tuan/Puan Memberi saya peluang untuk mengecapi minat saya dalam kerjaya seorang peramugari..:)
    jika ada rezeki buat saya ,,sila hubungi saya di 0195956717 atau 0195174247 ..terma kasih :)

  142. salam,sy noorhayati binti salleh..saya berumur 22 tahun..saya amat berminat untuk menjadi pramugari sejak dari kecil lagi..saya pernah bekerja n pernah melayan ragam n peragai custumer..kalau saya diberi peluang n andainya saya ada rezaki untuk mencapai cita2 saya,saya akan bekerja bersungguh2..hubungi saya 0129927640..attiey.khalish@gmail.com..

  143. 1) Iklan ni tahun 2009, calling for open interview. Jawatan dari cabon crew ke technical crew.
    2) Kalau nak apply, hantar CV and docs ke alamat MAS yg diberikan. Bukannya disuruh hantar info kat sini.

  144. nurul faznani binti azmi on January 19th, 2014 at 10:59 am

    salam,saya nurul faznani binti azmi,saya amat berminat untuk menjadi pramugari 01119414463,ketinggian 167,berat 43,berumur 19tahun.saya berharap sangat untuk menjadi pramugari.

  145. FLORIS JESSELEE CHIPAT on February 21st, 2014 at 2:08 pm

    salam, saya floris jesselee chipat, saya sangat berminat dengan kerjaya sebagai pramugara . Sekiranya diberi peluang, saya akan segera berkhidmat.
    no telefon : 0198618865
    tinggi : 169
    berat : 62kg
    umur : 22 tahun
    jantina : lelaki
    alamat : kg tawaiyari, peti surat 61319,91121, jalan sandakan , lahad datu, sabah.

  146. saya amat berminat dengan kerjaya sebagai pramugari. saya berumur 18 tahun sedang menunggu keputusan spm. tinggi 158 dan berat 42kg. saya mahu menjadi pramugari kerana sejak kecil lagi pramugari adalah cita cita saya sekiranya diberi peluang saya dengan rendah diri mengucapkan ribuan terima kasih kepada pihak puan/tuan. Besar harapan saya agar saya di beri peluang dan sekirannya saya diberi peluang sila hubungi saya 0145557210. terima kasih.

  147. dg siti mariani on March 6th, 2014 at 11:21 am

    selamat pagi. saya berumar 18thn dan sedang menunggu keputusan spm. saya berasal dari sabah. tinggi 160 dan berat 42kg. saya tidak mempunyai sebarang penyakit kerana saya seorang yang aktif bersukan khususnya dalam sukan taekwondo. besar harapan saya agar pihak puan/tuan memberi saya peluang berkerja sebagai pramugari kerana menjadi pramugari adalah cita cita saya sejak kecil lagi. saya memohon agar sekiranya saya di beri peluang sila hubungi saya di 0109544988. email mnainawa@gmail.com kerjasama pihak tuan/puan didahulukan dengan ribuan terima kasih.

  148. suzanne joseph on March 7th, 2014 at 9:10 am

    hello .. my name is suzanne joseph .. i am 21 years old.. I hail from Sabah .. I’m also one of those people who is very interested in becoming a stewardess .. my ambition to become a stewardess since my school days .. and I’m sure I have a personality attractive and has a height of 166cm and my weight is 45 .. and I also was a very friendly and cheerful .. if I selected to be a stewardess I promise that I will be the best among the best .. I love this job because I like very much to see and travel to other states and see different types of people .. I promise you will not regret for choosing me ..this is my number 0178658456 thank you .. :)

  149. Sitti Aisyah binti Hanafi on March 11th, 2014 at 9:32 am

    Saye keinginan menjadi pramugari. Tetapi adakah saya layak.
    Saya mempunyai ciri-ciri seperti berikut:
    Ketinggian: 155
    Berat: 55

  150. MOHAMAD FARID PAUZI on March 12th, 2014 at 9:51 am

    saya mohamad farid pauzi,berumur 23 tahun..berminat untuk menjadi pramugara,ketinggian sy 182 berat 65,berharap sangat dapat menjadi pramugara..my number 0139116198

  151. Nur zarith natasha binti norazlan on March 15th, 2014 at 5:06 pm

    saya berumur 19thun saya berasal dari perak. tinggi 162 dan berat 43kg.besar harapan saya agar pihak puan/tuan memberi saya peluang berkerja sebagai pramugari kerana menjadi pramugari adalah cita cita saya sejak kecil lagi. saya memohon agar sekiranya saya di beri peluang sila hubungi saya di 0104629014 email tasha_owen@gmail.com kerjasama pihak tuan/puan didahulukan dengan ribuan terima kasih.

  152. Thanks for your info..

  153. ezanafisa binti mahadi on March 25th, 2014 at 1:04 pm

    hello …. i am 18 years old.. I hail from johore.. I’m also one of those people who is very interested in becoming a stewardess .. my ambition to become a stewardess since my school days .. and I’m sure I have a personality attractive and has a height of 152cm and my weight is 53kg .. and I also was a very friendly and cheerful .. I love this job because I like very much to see and travel to other states and see different types of people …this is my number 0176287934 thank you ..

  154. Asalamualaikum w.b.t …

    Saya mohd .iqmal .. saya bersasal dari tawau sabah .. saya berumur 18 tahun .. saya berminat untuk menjadi pramugara di dalam agensi ini ..berat saya dalam 45 kg , tinggi 178 cm … pramugara adalah citacita pertama saya sewaktu di bangku sekolah lagi .. and , until now .. so , i hope saya dapat tempat sebagai pramugara di dalam agensi ini daripada permohonan yang sebelum ini .. ini nombor saya .. 0145572414 …

  155. assalamualaikum nk tnye skit klo bhasa inggeris x brape nk fasih mmg x dpt ke..

  156. Karim Jamaludin on April 3rd, 2014 at 6:02 pm

    Saya datang dari Bangladesh. Sekarang jawatan saya “Restaurant Plate Cleaning Specialist”. Harap terma saya kerja kapalterbang. Saya boleh cuci semua pinggan bersih-bersih. Gaji rendah sikit dari lain orang pun boleh.

  157. IRWAN BIN ISMAIL on April 12th, 2014 at 8:52 pm

    SAYA BERMINAT UNTUK MENJADI PRAMUGARA….TINGGI 171 CM BERAT 55 KG..
    THIS IS MY PHONE NUMBER..01129211436

  158. nursyafiza aidros on April 23rd, 2014 at 3:18 pm

    Hai..i’m nursyafiza from selangor. I’m very interested to be one of MAS stewardess. Currently i’m doing part time model. I had search all over the internet regarding interview or application form but i did not found it. My height is 159cm and weight 53kg. Here my fon number 017 6245159. Really hope that i will hear a good news from MAS.

  159. Salam sejahtera,saya berumur 19.Saya dah lama cari nak apply stewerd.. but dun know how.. hope u can giv me respond. here my phone num:0145222926.. please do call me anytime..height: 168cm weight: 52

  160. muhammad akmal bin muhd sabri on May 3rd, 2014 at 2:38 pm

    saya sangat brminat ingin menjadi pramugara.Tapi math saya tak pass.Boleh ke tak kalau nak mengejar cita cita yg saya suka..Harap dapat dibantu..Ny nombor fon saya0135329585

  161. PIYARJAN BT M0HAMMAD on May 4th, 2014 at 4:57 pm

    Hye….I’m piyarjan m0hammad…my age 18…my qualification spm…i’m vry interest n like 2 w0rk as a pramugari from childh0od…anythg call me ths my number…0124513819 n 01114427739

  162. Saya Nancy Basit. Umur 26 tahun, tinggi 155 cm. Saya sangat menjadi pramugari dan menjadi seorang pramugari adalah cita-cita saya sejak dari kecil lagi, tapi saya tidak pernah menghadiri mana-mana temuduga syarikat penerbangan kerana saya hanya mendapat D ( English ) dalam SPM. Saya sempat sembang dengan seorang pilot MASWing baru-baru ni, dia tanya saya sama ada saya pernah pergi interview pramugari sebelum ni. Saya jawab tak sebab saya tak yakin kerana english saya tak berapa bagus dan ketinggian saya hanya 155 cm. Tapi pilot tu cakap semua tu boleh diperbaiki melalui latihan yang disediakan. Mungkinkah orang seperti saya menjawat jawatan pramugari dengan kelayakan yang tak memenuhi syarat.

  163. Hi.. i would like to be a attendent in mas can’t i now when is the intake?an if my INGGLISH FILL can i try to be a stewardess?tq

  164. Hi Saya Max, saya berasal dari Sabah berumur 23 tahun. Saya berminat utk menjadi pramugara. Sya telah menamatkan pengajian dlm bidang kesihatan selama 3tahun.. iaitu July 2011 to Arpil 2014.
    Ketinggian badan sya ialah 170cm, dan berat 62kg. Saya berharap mempunyai peluang utk menjawat jawatan sebagai pramugara.

  165. Selamat pagi.
    Nama saya nurul amimah. Saya berumur 23tahun. Saya berasal dari kampung sura hujung,dungun,terengganu. Berat saya 50kg,& ketinggian 50kg. Saya mempuyai kelulusan spm,iaitu 2a2,3b,4b,,5c2,6c dan 8e. Jika ada kekosongan jawatan tuan boleh hubungi saya 0179115077

  166. hi…
    I’m ramanan here…
    23 year old…..
    looking for the job soon….i’m able with the qualification required there….
    thank you hope will get soon reply …..

  167. salam nama sya yana berasal dari melaka berumur 18 tahun.Saya berminat untk menjadi pramugari..kalau memberikan peluang kepada saya hubungi lah saya di nombor 0149115526
    tinggi:160cm
    berat:48kg

  168. NORMAN ANAK NAIM on July 20th, 2014 at 3:20 pm

    Hello..saya norman..saya sangat minat dalam kerjaya sebagai seorang pramugara..umur saya sekarang 18 tahun..saya melanjutkan pengajian ke pra university..sebab saya ingin membaiki bahasa inggeris saya dulu di tingkatan lima..bahasa inggeris saya cuma lulus saja semasa SPM..ketinggian saya 168cm..dan berat badan saya 53cm..No hp saya 01114097573..saya berharap sangat agar pihak MAS dapat memilih saya sebagai seorang pramugara yang selama ini saya idamkan..terima kasih..

  169. dear sir/mam,
    firstly let me introduce myself my name is syahir munir bin ismail munir and i also interested to become steward of malaysia airlines (MAS) . i’am 18 years old and i just finish my spm exam last year in 2013. my height is 174cm and my weight is 55kg. i can speak English very well and fluent but i just need more practice to write a note in English .this is my phone number 0132650704 or maybe you can just send to my email Syahirmunir1@gmail.com . i hope you choose me as your new steward i will make sure that you will never regret if you choose me

  170. Noorshahida bt mohd zulkifli on July 21st, 2014 at 9:38 pm

    slmat malam..sy noorshahida bt mohd zulkifli Saya berminat untk menjadi pramugari dari semenjak zaman persekolahan lagi tapi sy tak tahu nk mohon macam mana jawatan pramugari..jika ada jawatan kosong hubungi la saya 0148088504 @ syidaeda@gmail.com..saya memohon pekerjaan ni kerana ingin menanggung keluarga dan adik untuk belajar..Berat saya 58kg,tinggi saya 164cm..kerjasama pihak tuan/puan didahulukan dengan ribuan terima kasih.

  171. Muhamad Shahrulnizam Bin Mat Riffin on July 21st, 2014 at 10:36 pm

    assalamualaikum. Pertama sekali izinkan saya memperkenalkan diri saya nama saya Muhamad Shahrulnizam Bin Mat Riffin dan saya juga berminat untuk menjadi pramugara syarikat penerbangan malaysia (MAS). i’am 20 tahun. ketinggian saya 165cm dan berat badan saya ialah 70kg. i boleh bercakap Bahasa Inggeris dengan baik tetapi saya hanya perlu lebih banyak latihan untuk menulis nota dalam bahasa Inggeris. ini nombor telefon saya 0172828324 atau mungkin anda hanya boleh menghantar e-mel kepada shahassassin94@gmail.com saya. i berharap anda memilih saya sebagai pelayan baru saya akan memastikan bahawa anda tidak akan menyesal jika anda memilih saya

  172. slmat malam..sy shahril yusry bin mohd jaid Saya berminat untk menjadi pramugara dari semenjak zaman persekolahan lagi tapi sy tak tahu nk mohon macam mana jawatan pramugara..jika ada jawatan kosong hubungi la saya 0111 6584033 @ yusry0013@gmail.com..saya memohon pekerjaan ni kerana ingin menanggung keluarga dan adik untuk belajar..Berat saya 60kg,tinggi saya 167cm..kerjasama pihak tuan/puan didahulukan dengan ribuan terima kasih.kalau terbace lah

  173. Joseph Jimbun Anak Danny on August 16th, 2014 at 9:32 pm

    My name is Joseph Jimbun Anak Danny,im original from Kuching Sarawak.im 23 years old,my email is jimbujoseph@yahoo.com i have an experiences in customer services because i did working as a part time in a supermarket before.And now im unemployed because i had participating in a sport my dream is to become an atlete,in 2013 i have going to the MAS and Air Asia interview but i can’t get it.I am a simple person and always go easy person,Usually im a very shine and quiet person but when im get in a job or work im a diferent person. i love to be on the stage,i love entertaiment people,i alsway smile to the people and never stop belive myself.One of dream also want to become flight attendance because i like to travel,like to see others people unique cultural,Flight Attendance is a sexy,smart,lovely comunicate to other people.I think it is most importance to be smart,because if you smart we know how to smile and how to communicate.Aku joseph jimbun ari menua sarawak ka nyadi flight attendance nuan,,,(iban languange) ^_^

  174. julieyana binti kadapi on August 19th, 2014 at 12:26 am

    hello and salam 1malaysia….saya julieyana binti kadapi , from kota kinabalu sabah…. umur 19, tinggi 158cm ,berat 58kg,…saya berminat menjadi ingin pramugari kerana saya ingin memenuhi impian saya selama ini….pakaian dan cara makeup dan juga tunjuk ajar yg di beri saya membuatkan saya lebih berminat untuk memilih kerjaya sebagai pramugari…. nothing imposibble right…

    #kelulusan_spm
    #0145536304

  175. Assalamualaikum. Saya dhia. Saya betul2 berminat menjadi pramugari dan serius dalam cita2 saya.saya kelulusan spm 3A3B+1B1C1D. Tinggi 160 berat 48. Im 18. Berpengalaman menjadi model produk.
    #Please kindly contact me if i still have chance.
    0167282694

  176. Assalamualaikum….Saya Farah…Berasal daripada Johor Bahru…Saya berminat untuk menjadi Pramugari…Berkelulusan SPM…Tinggi 154cm dan berat badan 56kg…Sekarang bekerja sebagai Agen Insurans…Jika ada kekosongan jawatan,pihak Tuan/Puan boleh hubungi saya di talian :

    011-27818734

    Terima Kasih.

  177. Nur - afira binti majadi on August 22nd, 2014 at 9:00 pm

    Assalamualaikum n good night guys.nama saya nur-afira binti majadi.saya berumur18 tahun.baru lepasan spm.saya berasal dari kuching sarawak.my email khaifira_fieyrha@yahoo.com.ketinggian saya 157cm..berat saya 50kg.saya memilih kerjaya ini kerana saya sangat meminati dari dulu lagi.saya harap interview kali ini dapat memberi peluang kepada saya.amin
    anything call me this number 012848679

  178. Nur - afira binti majadi on August 22nd, 2014 at 9:03 pm

    Correction -0128486709

  179. izat imannudin bin ahmad izamuddin on August 23rd, 2014 at 2:30 pm

    assalamualaikum dan salam sejahtera,saya izat imannudin bin ahmad izamuddin ingin berkerja di syarikat tuan/puan sebagai seorang pramugara,saya berketiggian 180cm dan berat 70kg.Berkelulusan diploma dalam bidang grafik dan multimedia uitm.saya berharap Tuan/Puan dapat memberi peluang kepada saya untuk bekerja dengan Tuan/Puan,kerja ini begitu bermakna untuk saya.Email yahoo : ahmad_izat@yahoo.com,Gmail :ejat.sarang@gmail.com . Nombor telefon : 0148236276

  180. izat imannudin bin ahmad izamuddin on August 23rd, 2014 at 2:32 pm

    umur 21,berketurunan melayu dan beragama islam

  181. Saya nak tanya nak jdi Licensed Aircraft Maintenance Engineers apa syarat kelulusannya .. nak tnya je .. Sbnarnye sya nak jdi Pramugara .. tpi umur baru 16 (2014) .. Insyaallah Lpas skola nanti saya akan memohon untuk jadi pramugara .. nak sngt2 .. bole jelajah dunia ..

  182. saya idham.. nk jd pramugara ganer??

  183. hi my name is rubanni …. excually i like to be pramugari …but i dono how to apply…. so i just submit a short comment….:)

  184. if got any kekosongan plzz contact me 0165178091…..me nw study diploma for business,….i so so so like be pramugari tq..

  185. Dharanee dharan on November 4th, 2014 at 8:19 pm

    hi..me dharanee dharan..nw i still studying college..nw i doing diploma aviation management..have a another one for sudying…i love steward…very interst in aviation..tq

  186. nurul izzati binti firdaus on November 7th, 2014 at 11:50 pm

    Harap phak tuan dapat buka temuduga untuk lepasan spm banyak sikit, trma ksih.. saya sangat berminat untuk menjadi pramugari,,,

  187. nurul izzati binti firdaus on November 7th, 2014 at 11:54 pm

    Ini nombor saya 01124283272,, trma ksih diucapkan,, ,,,

  188. kenapa share Info korang kat sini?? TIADA yang akan HIRE korang jugak

  189. kalau minat sangat jadi FLIGHT ATTENDANT, sila buat permohonan dkt airline tuu.
    Dlm setahun mereka akan ada kekosongann jadi dorang akan buat pengambilan. Korang kena rajin cek laman web airline tu bahagian CaREER. kalau minat bekerja untuk MAS pegilah laman web tu. kalau AIR ASIA pun begitu jugak.

  190. rajin2 cek yer laman web MAS atau AIR ASIA. supaya korang bole tau bila interview akan dibuat oleh dorang nanti.. kalau nak datang interview, sila bawa resume korang. RESUME buat sendiri. Pegi google la kalau nak tahu. Format resume korang tak kisahlah macam mna pun..,yang pnting Mantap! ok?
    haa, lagi satu,, sebelum nak apply keja ni sila tengok syarat dan kelayakan anda seperti ketinggian, berat, kulit muka berjerawat teruk, bahagian2 kulit yang boleh dilihat ketika pakai uniform,.. akademik minimum SPM kredit BM dan BI.

  191. untuk pengetahuan korang, nak jadi pramugari ni tak perlu CANTIK. kalau korang perasan, ramai jugak pramugari yang tak da lah cantik sangat. tapi disebabkan mereka da buat dgn baik semasa interview, so dorang di terima lah.. kalau cantik dan tinggi sekalipun tapi tak dapat nak tarik perhatian si penemuduga dengan nak cakap MINATT kerja ni,,, better korang fikir la apa tujuan nak jadi FLIGHT ATTENDANT. pramugari nak layan penumpang n ensure passengers safety! bukannya nak jadi MODEL majalah tuu. MODEL tiada Passenger kan? just posing depan camera . Haaa. get what i mean? Kalau rasa Tinggi dan cantik, pergi lah ikut Dewi2 remaja ke, agensi model ke.. okeyhh?! haha dah bye!

  192. Asmerull asraff bin zainol abidin on November 27th, 2014 at 2:10 am

    Hi sye asmerull asraff bin zainol abidin berminat di dalam bidang pramugara
    Ketinggian sya 164,Berat badan48kg
    Kalau encik sudi menerima saya dalam bidang ini sila hubungi sya
    0194136169,

Leave a Reply

49,518 views