Jawatan Kosong FAMA – Pembantu Tadbir

Lembaga Pemasaran Pertanian Persekutuan (FAMA) adalah sebuah Badan Berkanun di bawah Kementerian Pertanian dan Industri Asas Tani Malaysia mempelawa warganegara Malaysia yang berkelayakan untuk mengisi jawatan kosong FAMA sebagai Pembantu Tadbir (Gred N17). Kelulusan sekurang-kurannya Sijil Pelajaran Malaysia (SPM). Untuk maklumat lanjut sila baca iklan yang telah disediakan

Jawatan Kosong Pembantu Tadbir (Perkeranian/Operasi) Gred N17 ‘Contract Of Service’ di Lembaga Pemasaran Pertanian Persekutuan (FAMA)

1. Pembantu Tadbir (Gred N17) Kontrak – 1 kekosongan (Ibupejabat)

1. Pembantu Tadbir (Perkeranian/Operasi) Gred N17 Kontrak

Gaji: P1T1 RM820.38 sebulan
Elaun:
Imbuhan Tetap Perumahan: RM180.00 sebulan
Imbuhan Tetap Khidmat Awam: RM115.00 sebulan
Bantuan Sara Hidup: Mengikut penampatan

Syarat Lantikan:
(a) warganegara Malaysia;

(b) berumur tidak kurang dari 18 tahun pada tarikh tutup iklan jawatan;

(c)
(i) Memiliki Sijil Pelajaran Malaysia atau kelayakan yang diiktiraf setaraf dengannya oleh kerajaan; dan

(ii) Kepujian Bahasa Malaysia/Bahasa Melayu (termasuk lulus Ujian Lisan) pada peringkat Sijil Pelajaran Malaysia atau

kelulusan yang diiktiraf setaraf dengannya oleh kerajaan.(Keutamaan diberi kepada calon yang berkebolehan mengendalikan komputer dan boleh bertutur dalam Bahasa Malaysia dan Bahasa Inggeris dengan baik).

Cara Memohon:

i. Calon yang berminat boleh menghantar resume/Curriculum Vitae (CV) atau mengisi borang permohonan berserta sijil-sijil berkaitan yang boleh didapati di Cawangan Pengurusan Sumber Manusia, Ibu Pejabat FAMA.

ii. Hanya calon yang disenarai pendek sahaja akan dipanggil untuk temuduga.

iii. Borang permohonan yang telah lengkap diisi hendaklah dihantar sebelum atau pada tarikh tutup iklan kepada :

Ketua Pengarah
Lembaga Pemasaran Pertanian Persekutuan (FAMA)
Bangunan FAMA Point
Lot 17304, Jalan Persiaran 1
Bandar Baru Selayang
68100 Batu Caves
Selangor.
(u/p: Cawangan Pengurusan Sumber Manusia)

Tarikh tutup permohonan:10 Februari 2012

*(Sila tulis nama jawatan (kontrak) di sebelah kiri atas sampul surat)

Part Time Job Vacancy at Job Fair

if you’re in higher education or large school, you are going to almost certainly see periodic announcements for job vacancy at job fairs. When i was in class, I normally ignored these, considering, “I’ll worry about finding a complete time job vacancy once i graduate”. I am sure that a lot of others thought exactly the same point about discovering job vacancy.

Then a friend of mine was telling me about a job vacancy she had working part time in a tv station. She was nevertheless two many years away from graduating university and nevertheless she previously had a job vacancy in the field that she wished to go into. Since that time, she has graduated and been hired total time at that Tv station and significantly enjoys her job.

Wherever did she discover this great part time job vacancy ? You guessed it, at a job honest. The reason that I never ever went to your job honest in my early university profession or in higher school was that I assumed those individuals had been seeking critical full-time candidates and I couldn’t match that into my lifestyle. The large thing that I disregarded was that job fairs are used by organizations like a method to cultivate talent.

But much more importantly, if a candidate reveals promise, they might provide them part-time function whilst they complete their education and after that offer a full-time place the moment that person graduates.

Hiring a part-time worker to complete fundamental jobs in your organization and understand the way that things are done as part of your workplace tends to make a whole lot of perception. Without having any obligation the employer can see if a part time employee will fit into their company’s way of life to ensure that after they graduate, they can be presented a placement which will changeover them to full-time function with minor to no required finding out curve.

From the company’s standpoint, a job fair can be a strategy to put in place a booth and have lots of potential staff come to them. From this pool of prospective staff, they are capable of finding good, pro-active, hard-working individuals who’ll shortly have every one of the requisite abilities to be a useful part of their team.

Significantly less difficult than selecting someone that has a degree, but won’t know a point in regards to the distinctive components of the personal company. It is sensible for businesses to hire college students for part-time positions, and it makes sense for pupils to have knowledge in their area of choice before graduating.

Job Vacancy Part Time Job Work from Home Finance hr admin marketing clerical bank it hotel graduate data entry work at home jobs at home online jobs Part Time Work Make Money Online earn internet typing make money from home Work at Home Part Time Cari Duit Internet Online Kerja Part Time di Malaysia Buat Duit di Rumah Kerja Sambilan Kerja Kosong Jawatan Kosong home based part time job in malaysia online jobs for college students career opportunities in malaysia online jobs work from home in malaysia part time online jobs part time vacancy online typing job part time job malaysia home-based business opportunities extra income jobsonline how to do business online Job Vacancies

19 Responses to “Jawatan Kosong FAMA – Pembantu Tadbir”

  1. norlizawati azizan on February 16th, 2012 at 9:04 pm

    salam…..
    just ask jawatan kosong kat alor setar

  2. HARTONO HENDRIKUS on February 27th, 2012 at 9:21 am

    assalamualaikum…jawatan kosong guru agama disabah…0138685366..
    STAM,NGAJI PONDOK..

  3. Assalamualaikum

    Saya Nurul Aryani ingin memohon sebarang jawatan kekosongan di jabatan tuan.

    Segala kerjasama daripada pihak tuan amat saya hargai.

    Terima kasih.

  4. abdul lukman bin noer ekhsan on February 29th, 2012 at 1:05 am

    ASSALAMUALAIKUM DAN SALAM SEJAHTERA.
    ABDUL LUKMAN BIN NOR EKHSAN
    SAYA ADA KELULUSAN KOMPUTER DAN DIPLOMA KEMAHIRAN MALAYSIA(KOMPUTER TAHAP 4)
    INI NOMBOR TELIFON SAYA:014-7199097
    ALAMAT SAYA:535 MUKIN 2 TELUK BAHANG PULAU PINANG

  5. ASSALAMUALAIKUM … saya nurul saniah binti mohammad sabtal berminat dengan pekerjaan ini saya hanya memiliki sijil spm sahaja dan mempunyai pengalaman kerja sebagai ADMIN CLERK ,, saya amatlah memrlukan pekerjaan ini..saya harap pihak tuan / puan mempertimbangkan permohonan saya ini jika pihak tuan/puan menerima saya hubungi saya di nombor yang tertera 0142339055,,,terima kasih

  6. jihah anak james on March 7th, 2012 at 6:17 am

    saya baru terbaca iklan ini…
    boleh saya mohon akn jawatan di atas??
    jikalau masih ada kekosongan..
    harap pihak tuan dapat memberikan jwpn..

  7. Hajian bt ismawi on March 7th, 2012 at 1:53 pm

    Saya brminat dgan jwatan kosong tuan.

  8. Azura Binti Abu Sarim on March 9th, 2012 at 9:12 am

    salam satu malaysia.saya seperti diatas pernah menjawat jawatan sebagai pembantu akuan selama 2 tahun disalah sebuah syarikat penjualan kereta tempatan.dan kini saya bekerja sebagai tenaga pengajar disalah sebuah kindegarden.saya menetap diBatu Cave Selangor.jika masih ade kekosongan sila hubungi saya ditalian 012-2175811.

  9. Siti Zakiah binti Othman on March 13th, 2012 at 4:48 pm

    Selamat sejahtera, memang semua orang perlukan kerja kerajaan sekarang, tidak dinafikan saya pun perlukan kerja ini juga, tapi tidak mungkin saya boleh dapat sebab saya banyak kekurangan, salah satunya saya ni tidak pandai berbahasa Inggeris.Saya berkelulusan STPM, MUET hanya pada level 2, Saya pun teringin sangat nak bekerja di sektor kerajaan, sebab itu impian mak saya,tetapi sekarang ia menjadi impian saya, kerana bila saya dapat bekerja di sektor kerajaan, secara tidak langsung saya dapat tunaikan impian mak, lagi best, kalau saya dapat bekerja di negeri saya sendiri, Kedah Darul Aaman, di Kota Star, sambil tu saya boleh jaga kakak, mak, ayah, uhh….uhhh….uhhhh….bestnya. lagi best kalau saya dapat kerja dalam pakaian seragam. Saya minat sangat dengan pakaian seragam, nampak cantik, kemas. Saya suka tengok pakaian seragam polis, tentera laut…..yang paling penting, bila kerja kerajaan, time kerja cuma hingga 5 pm, jadi bila malam saya boleh dekat kan diri dengan Allah,bulan puasa boleh ke masjid buat trawih. rindu….. sangat macam tu, tapi itu cuma impian saya yang tak kesampaiaan. kerana saya bekerja di sektor swasta.

  10. helen binti abdul jalil on March 28th, 2012 at 5:02 pm

    berminat dengan kerja di atas…

  11. Nabila bt mohd ya'acob on January 19th, 2013 at 7:37 pm

    Saya ingin mohon jawatan ini

  12. askum..saya rahma ingin jawatan ini…kerana saya berminat dgn keja ni,dan saya ingin mohon jawatan ini.

  13. SITI ASHRAH BINTI AZIZAN on February 28th, 2013 at 11:16 am

    ASALAMUA’ALAIKUM,SALAM SEJAHTERA…
    SAYA SITI ASHRAH BINTI AZIZAN BERUMUR 22 TAHUN BERKELULUSAN DIPLOMA UKUR TANAH. SAYA INGIN MEMOHON APA APA JAWATAN YANG SESUAI. SAYA SANGAT BERBESAR HATI SEKIRANYA PIHAK TUAN MEMPERTIMBANGKAN PERMOHONAN SATA INI. SAYA BOLEH DIHUBUNGI DITALIAN 014-8272083

  14. sharifah fatehah bt syed azme on April 11th, 2013 at 10:04 am

    saya ingin mecari pekerjaan dan saya berminat dengan syarikat ini. saya ada asas dalam bidang teknologi maklumat.

  15. Nur Shuhada Binti Abdullah on March 13th, 2014 at 5:14 am

    assalamualaikum .saya nur shuhada binti abdullah .berumur 22 tahun .berasal dari muar johor darul takzim .saya berkelulusan hingga spm .dan mempunyai sijil asas komputer giatmara .bepengalaman berkerja sebagai operator kilang .saya berminat ingin berkerja di syarikat FAMA .jawatan yang saya ingin pohon ialah sebagai kerani am .jika ada kekosongan dengan jawatan yang saya pohon ,tuan dan puan boleh menghubungi saya di 0178439963 .kerjasama tuan dan puan amat saya hargai .terima kasih .

  16. nur syahira binti azizan on April 9th, 2015 at 9:36 pm

    salam, untuk lepasan spm 2014 boleh mohon lagi tak?

  17. nurul shahirah bt azam on May 16th, 2015 at 11:30 am

    assalamualaikum, sy ingin memohon pekerjaan jika ad kekosongan boleh email saya shahierah96@yahoo.com.tq

  18. nurul syafiqah wazirah binti ardam on April 13th, 2017 at 2:17 pm

    Assalamualaikum , dan salam sejahtera walaupun saya agak terlambat untuk membuka laman ini . Tapi hati saya cukup berminat dengan kerja yang ditawarkan . Saya mempunyai sijil Spm . walaupon tiada pengalaman berkerja tapi saya akan cuba dengan jika saya dapat kerja ini. Jika kalau di sini rezeki yang saya ada . Pencapaian yang saya dapat dalam spm hanya cukup untuk kelayakan kemasukan .. Harap tuan dan puan mempertimbangankan dengan hati yang terbuka . terima kasih

  19. cecilia gumbanid on May 20th, 2017 at 4:35 pm

    Saya baru buka iklan ni..jika masih da kekosongan harap pihak tuan/puan dapat pertimbangan kan lagi permohonan saya…saya mempunyai sijil spm sahaja tapi saya sangat berminat dengan ketrja yang di tawarkan.saya mempunyai pengalaman kerja sebagai kerani selama 5 tahun secara kontrek.terima kasih

Leave a Reply

15,429 views