Angkatan Tentera Malaysia (Malaysian Armed Forces)

Jika Anda Meminati Satu Kerjaya Yang Mencabar Dan Penuh Dengan Adventure, Sertailah Angkatan Tentera Malaysia !

 

  • Ringkasan Perkhidmatan Askar Laskar
  • Gaji Dan Elaun
  • Syarat-Syarat kelayakan AM
  • Syarat-Syarat kelayakan Akademik   

  • Dokumen Dan Keperluan Untuk Permohonan Kemasukan
  • Cara Memohon

    Pengambilan Terkini

     

    Ringkasan Perkhidmatan Pegawai

    Make Money Online For Free – How Much Time Are You Willing to Invest?

     

    If you want to make money online for free, there are several ways that you can. However, an important question is this: how much time are you willing to invest? Many people come online and think because it is “free” money, they shouldn’t have to do anything to get it. Now let’s face it, any job is going to require some amount of work in order to get paid. There are several different levels that you can work on to make money online for free. Let’s take a look at a few of these levels, and companies which offer these free ways to you.

    Online surveys and offer completion sites are two ways that you can make extra money. People often give these types of companies a bad name. Why? Because they don’t pay a lot. On the other hand, they also don’t take much time. Anyone can set down at the computer for about 30 minutes, do a few of these quick tasks, and make a few dollars. I like to look at it this way as well: over time a few dollars will add up. Companies that I use for surveys and offer completion include My Survey and Fusion Cash.

    Freelance websites are another way you can make money online for free. In most cases, you will search projects and bid on ones you find of interest. Depending on the type of work that needs to be done, these tasks can require hours, days, or sometimes weeks. Usually, the person who needs the work done will specify how much time you will have to complete the task. Many of these tasks are not limited to writing either. Additionally, if you do good work for employers on these sites, they will give you good reference on the site, and many times ask you to do other projects. An example of a freelance site is Elance.

    Webpage creation is another way to make money online for free that is catching on fast. You can create pages on topics you are adamant about; give your take on things. These sites offer various ways for you to use your page in order to make money. Getting started, it may take a couple of hours or a few pages to get comfortable with doing it. However, once you get a few under your belt, you will find that it is relatively easy. Sites such as Squidoo are good for this.

    Using Squidoo is an elementary form of affiliate marketing. Basically, affiliate marketing is promoting other people’s products online for a commission. Many people have come online and found that affiliate marketing is one of the ways to work full time from home. If you are going to do it full time, it will require a large time investment. However, many people have started by doing just a few hours a day after work, and growing. It’s how I started and is a more advanced way to make money online for free. There are many paid training courses out there that will show you how to make money using free methods. Getting started with affiliate marketing, I recommend Wealthy Affiliate or One Week Marketing.

    These are just a few ways to make money online for free, and I mean a few. It all depends on what direction you want to move in, and how much time you want to invest.

    Make Money Online That You Must Avoid
    Here I will tell you many of the most common ways that people make money online, and the systems that you should avoid if you are new to internet marketing. It is important to mention that most of the methods or strategies could make you money on the long run, but some are more appropriated than others when you are just starting out.

    Here are the most popular and most profitable methods:

    Filling out Surveys: Most all of the offers you get to fill out surveys are scams. Those products rip people off by convincing people that they can make thousands of dollars just by filling out surveys. These surveys are very profitable, but only for the person ripping you off by selling you the program or course.

    CPA Networks: Through this system you get paid for generating leads for an advertiser. This is a fairly straightforward method for earning money online, but it requires a large amount of internet traffic before it becomes profitable, so I would not recommend it to beginners.

    Google AdSense: AdSense works like a CPA Network, only it is managed by Google. Again, this method is very profitable when you have a large amount of web traffic. Each click is usually worth a few pennies, but it adds up when your web traffic is high. So again, this method is not ideal for beginners.

    E-Commerce: This works by selling actual products or services through your website. This is extremely profitable, but also more risky and very complicated. Because you have to deal with manufacturing, product inventory, customer service, shipping, and a host of other issues, I would not recommend this method to beginners.

    PPC Traffic Methods: PPC or Pay Per Click involves making money by purchasing website traffic for a preset cost. Here you pay for every visitor drawn to your website. This is profitable, but one of the more risky methods to earn money online.

    None of the above methods are suitable for beginners, so you may be wondering where to start if you are a beginner. The safest and easiest method for beginners by far is Affiliate Marketing. Affiliate Marketing is a system that allows you to sell other people products for a commission on the price of the item.

    Actually; it is very easy to make -A LOT- of money online if you have the right information and focus on the right System persistently. If you’re serious about Making Money Online, today is your lucky day! Because you can get Mining Money Online for free

     

    Job Vacancy Part Time Job Work from Home Finance hr admin marketing clerical bank it hotel graduate data entry work at home jobs at home online jobs Part Time Work Make Money Online earn internet typing make money from home Work at Home Part Time Cari Duit Internet Online Kerja Part Time di Malaysia Buat Duit di Rumah Kerja Sambilan Kerja Kosong Jawatan Kosong home based part time job in malaysia online jobs for college students career opportunities in malaysia online jobs work from home in malaysia part time online jobs part time vacancy online typing job part time job malaysia home-based business opportunities extra income jobsonline how to do business online Job Vacancies

    85 Responses to “Angkatan Tentera Malaysia (Malaysian Armed Forces)”

    1. mohd firdaus bin hasbullah on July 28th, 2011 at 12:46 am

      kalu blh sy mengharapkan agar tuan2 & puan2 blh menerima sy untuk menjadi angkatan tentera,jikalau ada temu duga di kuantan pahang darul makmur..kerana minat sy nk jadi angkatan tentera sudah lama tapi masih lagi tidak tercapai..amin

    2. Assalamualaikum.Saya muhammad nazmi bin mahadi.Saya sangat berminat untuk menjadi anggota angkatan tentera malaysia.Sekiranya ada temuduga terbuka sila hubungi saya ditalian(017-8845066).Sekian terima kasih

    3. siti khatijah bt amdin on September 12th, 2011 at 7:14 pm

      Asalamkm,,saya amat meminati bidang kerjaya seperti polis,jpj,kastam,bomba dan imegresen..saya berjanji pd diri sendiri dan semua akan memberi yg terbaik..saya ingin mengubah kehidupan saya dan keluarga,saya teramat minat kerjaya yg lasak kerana jiwa saya begitu..Sekiranya ada iklan jawatan tersebut keluar,tolong hubungi saya 0129119184.Terima kasih diatas perhatian semua pihak.

    4. SITI NORZAHANYI BT JAMIL ABD NASIR on September 17th, 2011 at 12:20 am

      Assalamualaikum…

      Saye berminat Angkatan Tentera Malaysia…Sudah 2 kali saye memohon di KEm Lapangan TErbang sungai petani kedah………Jika ada pengambilan untuk menjadi angkatan tentera mintak kerajasama pihak puan / Encik untuk maklumkan kepada saye melalui email saye ( yanie_9207@yahoo.com) Alamat Surat menyurat : ( no 966 Lorong 12/2 taman angsana kulim,kedah ) No tel Bimbit ( 017-4468371 ) dan no tel rumah ( 04 -4912966)….

      TERIMA KASIH….

    5. im currently working in govermenthospital as doctor, finishing my housemanship .I’m interested in joining army and would like to continue my service as a doctor in army. kindly guide me how to apply through and benefits that i about to gain iclude the chances of furthering my post graduate studies in oprthopedic surgery.

    6. E.U Kishan Kumar on September 23rd, 2011 at 1:30 pm

      my name is kishan kumar…n im very intersted 2 become a army men as my uncle was a staf sarjan…plz inform me if there were any intake…thx 4 ur corporate….my contact num 014-6646084

    7. muhammad afiq ammar on September 28th, 2011 at 9:28 am

      i’m very interested in becoming a soldier,i promise to work very hard if i were selected …plz contact me at 094132055

    8. salam satu malaysia…im pegawai perubatan in PPUKM and have working experience for pass 2 years. i’m interested in army since chaildhood and i would like to be given a chance to serve country as medical office . im mentally and physically fit to carry out any job with full responsibility .
      my contact- siva1582@yahoo.com

    9. Assalamualaikum.Saya noorhaslinda bt anuar.Saya sangat berminat untuk menjadi anggota angkatan tentera malaysia.saya pernah mencuba sekali tp gagal,Sekiranya ada temuduga terbuka sila hubungi saya ditalian :- 017-6261982@ E-mail-lynda.ssanda@yahoo.com.@ alamt surat menyurat no,227 taman bandar baru,bukit kayu hitam,06050 jitra kedah darul aman.Sekian terima kasih.

    10. hello,saya nurishahzieyanty bt musman.saya berminat menjadi anggota angkatan tentera mahupun polis.sekiranya ada temuduga terbuka sila hubungi saya :-010-9212604.atau e-mail shahz_nurishahz@yahoo.com @ alamat surat menyurat di no5,lorong10,taman merbau indah,28200 bandar bera,pahang darul makmur.sekian terima kasih.

    11. CHE MUHAMMAD ZAHIN BIN CHE MOHD ZULKIFLI on October 18th, 2011 at 1:26 pm

      saya pelajar nursing dari universiti kolej shahputra (UCSA) dan telah lulus LJM pada 20 sep 2011..saya ingin memohon jawatan yang sesuai..jika ada kekosongan sila hubungi saya di nombor 0132260574 atau emeil times_great90@yahoo.com..saya menunggu maklum balas dari pihak tuan/puan..segala maklum balas amatlah saya hargai..sekian terima kasih dan salam 1 Malaysia….

    12. Assalamualaikum
      sy Muhammad Aminrul Hasri b Zaidi..sy sngt berminat menjadi anggota ATM dn GGK..sy pernah mencuba 2kali tetapi gagal..sy harap kali ini Tuan/Puan sudi menolong sy..sy bharap sy dpt sahut cabaran pegawai2 21GGK Kem Iskandar..sy nk buktikn sy pun mampu mnjadi seperti mereka..sekiranya ada temuduga terbuka sila hubungi sy:-0173036257..Alamat surat menyurat di:- KM 14 Jln Serom,84400 Sg. Mati,Muar,Johor..sy menuggu maklum balas dari pihak Tuan/Puan,segala maklum balas amat sy hargai..
      Terima Kasih

    13. SITI WANNORAFIZATUL SHIMA BINTI ARBI on January 6th, 2012 at 5:06 pm

      ASSALAMMUALAIKUM. SAYA SITI WANNORAFIZATUL SHIMA BTNTI ARBI BERUMUR 19 TAHUN.INGIN MENYERTAI DALAM BIDANG POLIS DIRAJA MALAYSIA INI KERANA SAYA SANGAT MEMINATINYA SEJAK KECIL LAGI JIKA ADA PENGAMBILAN WANITA UNTUK TAHUN 2012.SAYA MOHON SANGAT-SANGAT DAN KERJASAMA ANDA SUPAYA MAKLUMKAN KEPADA SAYA MELALUI GMAIL:PITCH_PITCH@YAHOO.COM ATAU HUBUNGI SAYA:0198233558. TERIMA KASIH..

    14. Nur Zulita Bt Khalid on January 6th, 2012 at 7:09 pm

      Salam…sy,Nur Zulita Bt Khalid,umur 24 Thn,sy amat meminati kerjaya seperti jpj,bomba,imegresen dan kastam….sekiranye ade kekosongan dan iklan jawatan tersebut,blh la hubungi sy 0129343396….ataupn email ke zue_ajey@yahoo.com…ay berharap,sy diberi peluang menyertai pasukan ini dan berkhidmat untuk negara….terima kasih di atas perhatian semua pihak…..

    15. Mohd Amirul Bin Abu Hassan on January 9th, 2012 at 8:00 pm

      Asalamualaiukum

      sya,mohd amirul bin abu hassan,sya amt mminati krjya sprti polis,jpj,n tntra drat drja mlysia.jikalau ada kkosongan dlm krjya brkut sla mklmkn kpda sya dngan mnghbngi sya mlalui telefon 0135815429.mklmat anda amt sya hrgai.trima kasih.

    16. askum saya nak tanya bila ada pengambilan polis bagi bekas atm yang tidak berpencen

    17. mohd rizal bin sapiee on January 18th, 2012 at 7:32 pm

      assalamualaikum saya mohd rizal bin sapiee,bekas tentera darat malaysia yang tidak berpencen ingin memohon kerjaya sebagai polis .jpj,dan lain2 kekosongan. sekiranya ada kekosongan jawatan sila maklum kn keapada saya melalui telefon 0127453187.informasi anda amat saya hargai.sekian terima kasih.

    18. nashita binti mohd sari on January 19th, 2012 at 5:04 pm

      aslmkum,sya nashita bt mohd sari berumur 23 thun,sy plajar lpasan diploma di kuim kuala sg baru melaka…sy ingin myatakan hasrat sy berminat dlm bidang askar ini..sy amat berminat krana ianya mguji diri sy spaya lbih brdisiplin dan memantapkn sgala aktiviti yg hndk d lakukn…slain itu sy bermnat kerana smangat juang yg ada pda diri ini untuk mlindungi negara apabila bhdapn dgn musuh…bg mnjaga keamanan tnah airku yg tercinta..dan di sini jga,sy ingin membritahu sy mmpunyai basic didlm berkawad kerana sy pernah memasuki Persatuan Kadet Bersatu Malysia di skolah menengah waktu di skolah dulu..dan d smping itu jga sy aktif di dlm sukan..olh itu,jika phk tuan/puan ingin mmberitahu sbrg tarikh tmuduga askar utk thn 2012 ini..phk tuan/puan boleh mghubungi sy di 0196067116 ataupun almat surat menyurat d batu 9 3/4 kg paya luboh,tgga batu,76400 tanjong kling melaka.kerjasama phak tuan/puan amat sy hargai dan btrma ksihh….

    19. mohamad azerin bin atan on January 21st, 2012 at 6:53 pm

      Pada 1.7.2011 yang lalu saya telah terpilih bagi menghadiri pemilihan akhir prajurit muda tentera darat..saya kecewa kerana saya gagal buat kali ke 8..kali ini saya betul-betul tidak berpuas hati..saya gagal diperingkat kesihatan..pegawai kesihatan yg membuat pemeriksaan telah mengagalkan saya dengan alasan saya buasir..setahu saya tidak pernah mengalami pnyakit itu..saya cuba berbincang dgn pegawai itu namun dia tetap mengatakan saya .buasir lalu mengagalkan saya..selapas itu untuk mendapat kan kepastian saya pergi ke hospital besar sg.petani berjumpa pakar..sah saya tiada buasir..jika tidak mahu mengambil org macam saya bukan cara nya begini..tahun ini saya akan cuba lagi nak tengok apa pulak alasan yang akan mereka bagi

    20. saya amat berminat menyertai dan berkhidmat di dalam tentera darat , angkatan tentera Malaysia. Saya berjanji akan bekerja dengan kuat dan penuh disiplin jika saya di terima.

      saya berharap di masa pengambilan akan datang Tuan dapat menghubungi saya di no tel: 012-2830978. alamat post saya adalah no 2, lorong 8 , Parit Satu, Sg. Sireh Tg karang , 45500 Selangor

      e mail saya adalah seperti di atas.
      Alamat facebook saya adalah : muhamadferdaus91@yahoo.com

      semuga ATM menjadi tentera terbaik di rantau ini dengan sumbangan semua rakyat malaysia yang commited.

    21. MOHD HANIF BIN MOHSHIN on January 23rd, 2012 at 5:28 pm

      MOHD HANIF BIN MOHSHIN

      saya sangat berminat dalam berkhimat di dalam TDDM,ini adalah satu satunya maktlamat saya sejak kecil lagi,saya akan menerima seadanya jika pihak tuan meni=erima saya.

      saya berharap dimasa pengambilan akan datang tuan dapat menghubungi saya di no tel:0195129896,alamat post saya adalah :KAMPUNG HUTAN PALAS,06100,KODIANG KEDAH.

      Email:HANIFNIF21@YAHOO.COM

      SEMOGA HARAPAN SAYA PADA TAHUN INI DIRAHMATI ALLAH S.W.T

    22. SITI NORADUNI BINTI MUHAMMAD YACOB on January 28th, 2012 at 8:56 pm

      assalamualaikum. saya telah lama berminat untuk menyertai atm tetapi saya tidak mempunyai sumber untuk mendapatkan borang bagi memasuki atm ini. sekiranya pihak tuan/puan mengadakan temuduga terbuka,tlong hubungi saya di 01116113668 @ di alamat NO.58 KAMPUNG BESUL 27000 JERANTUT PAHANG. kerjasama dari pihak tuan/puan saya ucapkan ribuan terima kasih.
      akhir kata,
      salam satu malaysia.

    23. noorhanalyesa ahmad razali on January 29th, 2012 at 2:16 pm

      assalamualaikum..saya seorang generasi Y pada abad ini yang ingin berkhidmat untuk negara dan bagaimana dan dimana saya hendak pergi untuk memohon memasuki anggota2 pertahanan dalam malaysia ni?? sedangkan saya mempunyai kelebihan tersendiri dan pengiktirafan daripada jabatan pertahanan awam beserta segulung sijil PLKN yang amat saya banggakan…….berkhidmat untuk negara

    24. noorhanalyesa ahmad razali on January 29th, 2012 at 2:20 pm

      jika ada sebarang respon segera maklumkan pada saya dialamat 43.lrg sri mhkota32 tmn sri mhkota jln gmbng 25150 kuantan pahang@ hubungi saya di talian 0197714661
      kerjasama pihak anda amat saya sanjungi

    25. Ikhawan Haiqkal on February 1st, 2012 at 5:50 pm

      salam..saya berumur 19 tahun dan baru hbs SPM pada tahun 2010..cita-cita saya menjadi wirawan negara di ATM ini belum ada peluang sehingga kini..saya tiada masalah pada kerjaya yg lasak demi memartabatkan nama negara..pada pihak yg bkenaan,silala hubungi saya bila-bila masa jika ada pengambilan/temuduga terbuka/tawaran ini dikeluarkan..kerjasama anda amat dihargai..TQ..email-astluv_85@yahoo.com.

    26. RICKY MACKLINE AK EDWIN on February 10th, 2012 at 3:24 pm

      Saya sangat berminat untk menjadi tentera laut mlaysia, saya berminat bukan kerana pangkat atau gaji, saya berminat kerana itu adalah cita2 sya, saya harap pihak tuan/puan boleh membantu saya, kerana saya ingin membuat jasa kepada negara saya malaysia, dgan ini saya mohon petolongan dari pihak tuan, hubungi saya

    27. mohamad ezi azre.b.salehuddin on February 12th, 2012 at 2:15 pm

      saya berminat untk menjadi tentera darat..kalau memberikan peluang kepada saya hubungi lah saya di nombor 011-12470450

    28. MOHD FARIDSHAH BIN AHMAD on February 14th, 2012 at 2:25 pm

      Assalamualaikum Tuan/Puan. Saya MOHD FARIDSHAH BIN AHMAD. Berumur 23 tahun. Berasal dari Pulau Pinang. Saya berminat menyertai TENTERA DARAT DIRAJA MALAYSIA sejak dibangku sekolah lagi. Saya pernah menghadiri temuduga beberapa kali,tetapi saya masih tidak dapat berkhidmat dalam tentera darat. Saya benar-benar minat dalam ketenteraan. Dunia ketenteraan adalah minat saya. Saya berharap pihak Tuan/Puan dapat mempertimbangkan permohonan dan menerima saya menyertai dunia ketenteraan. Saya bersertakan nombor telefon saya [017-4150180]. Jasa Tuan/Puan amat saya hargai. Terima kasih.

    29. MOHAMAD AZIM BIN ADAM on February 14th, 2012 at 8:47 pm

      salam 1 malysia.

      Saya MOHAMAD AZIM BIN ADAM umur 21 tahun berasal dari kuala lumpur terlalu mengharapkan dari pihak encik/puan supaya email atau hubungi saya apabila pengambilan yang selanjutnya dibuka untuk ANGKATAN TENTERA MALAYSIA.Harap permintaan saya dapat di pertimbangkan oleh pihak atasan.

    30. mohd elfareez ashraf bin mazla on February 15th, 2012 at 12:29 pm

      salam jika ada temuduga sila hubungi saya di talian 0173405822

    31. askum, sya rye. sya harap bantuan dari pihak yang prihatin agar tolong menyalurkan maklumat kpda saya tentang pengambilan tentera darat,tentera laut,tentera udara,pengambilan polis,bomba,jpj,sprm,dan kastam…sekiranya ada pengambilan tersebut ,,sya harap anda memberi maklumat kpda sya melalui number0168121315..sya hampir dapat keja lam pdrm mngu lalu tpi gagal, coz sya gagal dalam ujian brckap…keprihatinan anda amat sya hargai…assalamualaikum dan salam 1 malaysia…

    32. MUHAMMAD ALI ARIFFIN on February 21st, 2012 at 7:42 pm

      Saya muhammad alif bin ariffin berminat untuk ceburi bidang yang memakai seragam sama ada tentera, polis, bomba, imigresen, kastam. Sila hubungi saya di talian 017 6259476 atau 012 6051626.

    33. Nur Shafinah Binti Amsa on February 22nd, 2012 at 10:18 am

      Assalamualaikum, Tuan/Puan, Nama saya Nur Shafinah Binti Amsa, umur 22 tahun. Saya berasal dari Butterworth. Saya tamat pengajian tahun 2009(STPM).Saya meminati kerjaya saya sebagai polis, tapi saya dah berkahwin dan mempunyai seorang anak, dan saya tidak berputus asa untuk mencapai kerjayaan saya untuk menjadi seorang pegawai polis yang berjaya. Saya juga teruja dengan tugas-tugas polis. Saya ingin membanggakan keluarga saya kerana impian dan cita-cita saya tercapai. Saya teringin salah seorang keluarga saya bekerjaya meninjau sebagai anggota polis. Saya berharap pihak Tuan/puan dapat mempertimbangkan dan memberi saya jawatan tersebut.Saya harap Tuan/puan akan memberi maklumat kepada saya No.telefon 012-4906781.Saya harap cita-cita saya tercapai. Jasa Tuan/puan amat saya hargai.Sekian terima kasih.

    34. saya sngt brmnat dlm bidang yg lasak dan mncabar sprti ATM,saya ingin mnyertai dan menceburi bidang ini sperti abang saya yg bru saje tmat latihan askar muda thun 2011 yg lpas d pusasda PD…saya ingin membuktkan pd org tua saya yg saya juga boleh mnjdi askar sprti abg saya…jka tuan puan ade membuka sesi pngamblan askar bru tuan boleh mnghubungi saya pda..0142621196 atau e-mail, scud_1994@yahoo.com atau almat, No 10 kg pt wahid, bakri bt 5,84200 muar,johor.

    35. siti farahziah bt hazalan on March 1st, 2012 at 10:48 pm

      assalammualaikum saya siti farahziah binti hazalan ingin sekira nya jawatan untuk polis bantuan dan jpj kekosongan saya ingn memohon jawatan itu saya mohon bantuan dari pihak anda.sekira nya saya t,pilih sila hubungi saya di no 0195804402 atau m,hntar surat ke alamat BLOK10 LOT3D BT4 TAMAN MESRA JALAN UTARA 90000 SANDAKAN SABAH.

    36. Saya kunalan dari perak..saya berminat menjadi angkatan tentera malaysia,jika ada temuduga atau iklan tolong hubungi saya…0165104523 terima kasih

    37. nor amira binti sanidan on March 13th, 2012 at 9:39 pm

      salam..saya Nor Amira bt Sanidan.Saya begitu meminati bidang kepolisan, oleh kerana ayah saya juga merupakan bekas anggota polis di Perak, dan saya juga mula jatuh cinta dengan bidang kepolisan kerana berminat melihat pakaian polis yang smart… kerja yang tangkas…serta diberi penghormatan oleh segenap lapisan masyarakat kerana jasa dan bakti polis yang tidak ternilai harganya menjamin keselamatan masyarakat sekeliling.. disini saya sertakan alamat saya jika saya layak untuk menyertai pasukan polis ini yang amat saya minati. NOR AMIRA BINTI SANIDAN. NO. 38, BLOK D, LORONG 8, TAMAN SRI EMAS, 33000 KUALA KANGSAR, PERAK

    38. mohd azmeer n abdullah on March 26th, 2012 at 2:40 am

      aslmkum..saya mohd azmeer b abdullah.saya sangat berminat dengan angkatan tentara darat malaysia kerana ia sangat advanture…saya harap apabila pengambilan pelatih baru tuan akan hubungi saya di talian 0174232751 atau 0134829759…saya berharap sangat tuan akan hubungi saya…sekian terima kasih…

    39. SELAMAT SEJAHTERA TUAN.SAYA VIKNESWARI BERASAL DARI TAIPING,PERAK.SAYA SANGAT BERMINAT MENYERTAI TENTERA DARAT MALAYSIA &BIDANG POLIS SEJAK DIBANGKU SEKOLAH LAGI.SAYA MINAT DLM KEDUA-DUA BIDANG INI KERANA IANYA SANGAT TEGAS&MEREKA MENGORBAN DIRINYA HANYA UNTUK NEGARA&MASYARAKAT SENDIRI.JIKA KEDUA-DUA BIDANG TAK ADA KAMI TAK BOLEH HIDUP AMAN&NYAMAN DI NEGARA INI.MASA KAMI SEMUA TIDUR LENA,MEREKA TAK KIRA HUJAN@RIBUT,MEREKA AKAN BUAT TUGAS MEREKA DI BALAI&DLM HUTAN DEMI KETENTERAMAN MASYARAKAT MALAYSIA.I SALUTE TO MY MALAYSIAN ARMY&POLICE FOR THEIR SECRIFICES TO US!DAN JUGA SAYA PERNAH MENGHADIRI KURSUS PRAJURIT MUDA SIRI1/2012 DI REJ503 IPOH,PERAK.JIKA ADA PENGAMBILAN SAYA BERHARAP TUAN AKAN MENGHUBUNGI SAYA DI TALIAN 0183755692 @ NO:10,JALAN SEMARAK 6,TAMAN SEMARAK,POKOK ASSAM, TAIPING,34000 PERAK.TERIMA KASIH TUAN.

    40. mohammad najmi bin abd rashid on January 31st, 2013 at 12:01 pm

      Assalammualaikom, saya mohammad najmi bin abd rashid, saya berminat dengan anggota angkatan tentera malaysia, jika ada temuduga, tuan boleh hubungi saya di talian 0142665058

    41. winne anak rajau on January 31st, 2013 at 2:18 pm

      salam sejahtera saya winne anak rajau
      berasal dari sarawak saya sangat berminat menyertai angkatan tentera,kastam ,bomba dan polis semenjak kecil lagi…minat smua krja ini lasak jika ada temuduga terbuka hubungi saya d talian 0196713840 terima kasih .

    42. Ashroldin mudin on February 5th, 2013 at 4:01 pm

      saya ingin memohon jawatan kosong ini sekiranya masih ada kekosongan, saya berumur 22 tahun dan mempunyi kelayakan yang memuaskan dan pernah mengikuti latihan khidmat negara di kem kk dibawah bayu tuaran sabah.sekiranya tuan berminat sila hubungi say ditalian 0109429972.

    43. fauziah bt hashim on February 5th, 2013 at 4:51 pm

      salam…sy amat meminati bidang ketenteraan..kalo di beri peluang sy ingin melibatkan diri sy dlm bidang ini…mohon kerjasama pihak tuan memberi peluang kepada sy..boleh hubungi sy di no 0195299954..jika ada kekosongan

    44. mazlan bin sulaiman on February 16th, 2013 at 1:03 am

      sya mazlan bin sulaiman….sya amat berminat sgt dlm ketenraan…sya mhon kpda smua phak tertentu agr dpat membantu kmi ni….jklau ada pgamblan sla la kol sya d tlian 010 9490171….sya hrap kpda smua agr dpat membantu kmi yg mmelukn..

    45. mohd shafiee bin sulaiman on February 24th, 2013 at 3:49 pm

      salam….saya mohd shafiee bin sulaiman…saya amat berminat dalam bidang kententeraan,polis dan semua badan berunifrom…saya pernah mengikuti temuduga sebanyak 3kali tapi gagal,sekiranya ade temuduga terbuka sila hubungi saya d talian 0138635385…kalau diberi peluang saya ingin melibatkan diri dalam bidang ini…saya berharap pihat tuan memberi peluang kepada saya….

    46. nurkartika bt abd rahman on March 2nd, 2013 at 3:33 pm

      assalamualaikum saya individu yang bernama nur kartika binti abd rahman. saya amat berminat dengan pekerjaan ini iaitu Angkatan tentera darat diraja malaysia sejak dari kecil. saya memilih ATM sebagai cita-cita saya dari kecil kerana saya seorang individu yang mementingkan displin, kerja-kerja lasak. oleh kerana itu saya amat berharap agar pihak tuan/puan memberi peluang kepada saya untuk menunjukkan kebolehan saya. saya mohon kerjasama pihak tuan jika terdapat sebarang temuduga terbuka atau jawatan kosong didalam ATM. jika saya diberi peluang ini, sila menghubungi saya ditalian 019-4478707 atau 017-3292475. saya amat berharap kepada pihak ANGKATAN TENTERA DARAT DIRAJA MALAYSIA. sekian dari saya.wasalam…

    47. NUR IZZAHTUL EFFA BINTI ABDULLAH on March 4th, 2013 at 7:03 pm

      salam..Saya NUR IZZAHTUL EFFA BINTI ABDULLAH amat berminat dengan perkejaan ini iaitu ANGKATAN TENTERA MALAYSIA.Minat yg mendalam tentang Angkatan tentera ini waris dari arwah ayahnda saya.Jika ada temuduga terbuka sila hubungi saya di talian 0175875179.Saya harap tuan ATAU puan dapat mempertimbangkan permohonan saya..sekian terima kasih.

    48. siti Arubana binti Ariffin on March 12th, 2013 at 4:36 pm

      Salam.. saya bernama SITI ARUBANA BINTI ARIFFIN berminat sangat dengan ATM. Kalau ada pembukaan hubungi lah saya di 0177414106. Saya suka aktiviti lasak. Lagi pun saya pernah masuk PLKN. Saya berharap pihak tuan/puan dapat membantu saya. Sekian Terima Kasih

    49. MUHAMAD TAUFIK BIN OTHMAN MAALAF on March 15th, 2013 at 3:25 pm

      Assalamualaikum.
      Saya MUHAMAD TAUFIK BIN OTHMAN MAALAF.Saya sangat berminat untuk menjadi anggota angkatan tentera malaysia.Sekiranya ada temuduga terbuka sila hubungi saya ditalian(0127162436).
      Sekian terima kasih

    50. SAPERI ISA ANAK RAMBOL on March 18th, 2013 at 8:47 pm

      SELAMAT MALAM SEMUA,SAYA SAPERI ISA ANAK RAMBOL BEKAS REKRUT 2O12.SAYA DENGAN DUKA CITANYA KERANA DENGAN MASALAH KESIHATAN DAN TIDAK DAPAT TERUSKAN PERJUANGAN SAYA SEMASA MENJALANI LATIHAN PADA TAUN 2012.PADA 2013 INI DENGAN SEMANGAT GIGIH SAYA AKAN TERUSKAN PERJUANGAN SAYA.SAYA BUKAN SAJA BERMINAT TAPI DENGAN CITA-CITA SAYA,BERHARAP TUAN/PUAN DAPAT MEMBERI SAYA PELUANG PADA 2013
      INI UNTUK MENJALANI LATIHAN BERSAMA “PM”.SETERUSNYA,TAHAP KESIHATAN SAYA SEKARANG SUDAH MENUNJUKAN BAHAWA SAYA BOLEH MENGIKUTI LATIHAN SEMULA PADA TAUN 2013.SAYA AMAT MOHON KEDAPA PIHAK TUAN/PUAN DAPAT MEMBERI SYA PELUANG KEEMASAN BERSAMA ANGKATAN TENTERA DARAT DIRAJA MALAYSIA.ALAMAT RUMAH JIKA PIHAK TUAN/PUAN DAPAT MEMBANTU SAYA(NO.47 JALAN TASEK 6,BANDAR SERI ALAM 81750 MASAI JOHOR)DAN NOMBOR HANPHONE SAYE(0197339474)

    51. MU'IZZUDDIN BIN MOHD JAWARI on March 24th, 2013 at 10:41 am

      SAYA MU’IZZUDDIN BIN MOHD JAWARI,UMUR 22THUN,SAYA PERNAH MENJADI AGGOTA PERTAHANAN AWAM DAN MEMPUNYAI PENGALAMAN DALAM BIDANG KESELAMATAN…BNYAK KURSUS BERKAITAN KAWAD KAKI DAN KESELAMATAN YANG SAYA JALANI…SAYA HARAP TUAN BERMINAT DENGAN KRITERIA SAYA…SAYA PERNAH DITEMUDUGA ANGKATAN TENTERA MALAYSIA DI KEM PAYA JERAS SUNGAI BULOH DAN SAYA LULUS…TETAPI SURAT PANGILAN UNTUK KEMASUKAN SELEPAS TEMUDUGA SAYA TIDEK TERIMA DARI ANGKATAN TENTERA…SAYA HARAP KALI INI SAY DAPAT MEMASUKI NYA

    52. MU'IZZUDDIN BIN MOHD JAWARI on March 24th, 2013 at 10:42 am

      SAYA MU’IZZUDDIN BIN MOHD JAWARI,UMUR 22THUN,SAYA PERNAH MENJADI AGGOTA PERTAHANAN AWAM DAN MEMPUNYAI PENGALAMAN DALAM BIDANG KESELAMATAN…BNYAK KURSUS BERKAITAN KAWAD KAKI DAN KESELAMATAN YANG SAYA JALANI…SAYA HARAP TUAN BERMINAT DENGAN KRITERIA SAYA…SAYA PERNAH DITEMUDUGA ANGKATAN TENTERA MALAYSIA DI KEM PAYA JERAS SUNGAI BULOH DAN SAYA LULUS…TETAPI SURAT PANGILAN UNTUK KEMASUKAN SELEPAS TEMUDUGA SAYA TIDEK TERIMA DARI ANGKATAN TENTERA…SAYA HARAP KALI INI SAY DAPAT MEMASUKI NYA…HUBUNGI SAYA TALIAN 0139283259..0139783411

    53. PAIDI BIN PARIMIN on March 28th, 2013 at 9:12 pm

      PAIDI BIN PARIMIN on March 28th, 2013 at 09:05 pm

      salam..Saya PAIDI BIN PARIMIN amat berminat dengan perkejaan ini iaitu ANGKATAN TENTERA MALAYSIA.Minat yg mendalam tentang Angkatan tentera ini.Jika ada temuduga terbuka sila hubungi saya di talian 0195394060.Saya harap tuan ATAU puan dapat mempertimbangkan permohonan saya..sekian terima kasih.

    54. ALVIN RAMSEY ALEX RAJATIN on April 11th, 2013 at 3:29 pm

      hello slmt tengah hari tuan..saya alvin ramsey alex rajatin ingin memhon jawatan tenter ne,,,dlu saya memhon tapi gagal,,skg saya minta bantuan dari tuan untuk menerima jawatan tersebut.jika saya dapat tuan saya akan laksana tugas saya dgn baik.harap tun dapt menrima jawatan saya ne.klu tuan hendak cari saya sila hubungi ke number 0109564891 atau 0168819098..saya lama dah berminat tentra ne..harap tun dapat bantuan saya,,dan saya ucupan terima kasih lagi atas permohon ne..sekian terima kasih…

    55. MIRA BINTI JUSOH on April 28th, 2013 at 12:21 pm

      assalamualaikum dan salam sejahtera..saya amat berminat dalam ATM..jika ada tawaran dan temuduga sila emel saya di zaleera42@yahoo.com atau hubungi saya di 0179415064

    56. Zulkarnain Bin Yusuf on May 3rd, 2013 at 8:38 am

      Saya zul sangat memiati pekerjaan didalam ATM sejak kecil.Walaupun hanya diberi peluang menyertai kadet (PKBM(L)) semasa sekolah dan askar wataniah,saya juga beharap agar dapat menyerti ATM.Jika pihak tuan mempuyai tawaran untuk temuduga emel pada saya zulyusuf10@yahoo.com.Terima kasih

    57. nor hafizah bt salehan on May 16th, 2013 at 2:46 am

      Salam..sya memerlukan pekerjaan (office hour)di tempat TUAN/PUAN,sya sekadar mempunyai SPM & SIJIL KEMAHIRAN…xksh jawtan yg di beri..kwsan nilai,sepang,selngor,salak tinggi,…jika mempunyai jawatn kosong di arap dpt menhubungi sya di talain 0122599790…

    58. amri abd ghani on May 29th, 2013 at 10:02 am

      Salam 1 Malaysia,Saya teringin sangat ingin menjadi seorang anggota tentera bagi menjaga keamanan malaysia yang kita cintai ini..
      Sekiranya ada peluang pekerjaan seperti anggota tentera sila hubungi saya di no 0109528671 or e-mail at amrie987@yahoo.com….Sekian Wassalam..

    59. NOORFAZLINA BINTI ABDURAHMAN on June 4th, 2013 at 2:16 pm

      SALAM,SAYA NOORFAZLINA BINTI ABDURAHMAN SAYA BERASAL DARI TANJUNG LABIAN LAHAD DATU SABAH.SAYA SEKADAR MEMPUNYAI SIJIL SPM,SIJIL KOMPUR DAN SIJIL KEMAHIRAN SAYA INGIN SANGAT NAK MENJADI SEORANG YANG BERBAKTI KEPADA TANAH AIR NIE ,TERUTAMANYA SEKALI DEKAT KAMPUNG SAYA,SEKIRANYA ADA PELUANG PEKERJAAN SEPERTI ANGGOTA TENTERE MALAYSIA ,SILA HUBUNGI SAYA DI NOMBER 01119019083 ATAU E-MAILKAN KEPADA NOORFAZLIN@YAHOO.COM ,GKALAU MALALUI SURAT SILA KIRAM KE ALAMAT TANJUNG LABIN PETI SURAT 61130 91120 LAHAD DATU SABAH

    60. suriana binti mohd nazari on June 10th, 2013 at 4:09 pm

      Assalamualaikum..saya suriana binti mohd nazari berasal dari layang-layang kluang johor.saya amat berminat dengan bidang ni.saya merupakn lepasan diploma

    61. FAIZUL AZMI BIN SHAFIEE on June 11th, 2013 at 12:39 am

      ASSALAMMUILAIKUM,SALAM SEJAHTERA,
      SAYA BERASAL DARI PAHANG DARUL MAKMUR,BANDAR TUN RAZAK..SAYA LEPASAN DIPLOMA DI DALAM BIDANG JURURAWAT…SAYA MEMOHON AGAR DAPAT MEMASUKI DALAM BIDANG JURURAWAT TENTERA UNTUK BERBAKTI KEPADA SESIAPA SAJA YANG MEMERLUKAN RAWATAN.SEKIRANYA TUAN/PUAN BERMINAT UNTUK MENGAMBIL SAYA…SILA HUBUNGI SAYA DI TALIAN 013-7891350..JIKA DI EMAIL faizulazmishafiee@yahoo.com..UNTUK ALAMAT SURAT-MENYURAT 23-137 DESA PERDANA BANDAR TUN RAZAK,PAHANG DARUL MAKMUR

    62. JOSHUA SINGAM A/L WILLIAM SINGAM on June 22nd, 2013 at 12:47 pm

      Saya Joshua singam berasal Dari Ipoh Perak Dan tinggal di no.34 jalan dendang 38 taman telok ,telok panglima garang 42500,selangor darul ehsan .saya Infiniti menjadi Anggota tentera ,jika Boleh sila beritahu saya .terima kasih

    63. mohd.khairul bin Dadu on June 23rd, 2013 at 4:59 pm

      Assalamualaikum.. saya mohd,khairul bin dadu,berasal dari sabah.Saya sangat berminat dengan kerjaya ini…jika ada kekosongan jawatan ini dan diberi peluang kpd saya boleh hubungi saya di 0148642765..sekian dan terima kasih..

    64. ainul nabihah on June 30th, 2013 at 5:27 pm

      salam….saya ainul drp trganu merupakan graduan diploma kejururawatan dan telah llus LJM pada 12 jun 2013,,jika ada jawatan kosong berkaitan dgn saya dan jika ada peluang untuk sya berkhidmat boleh emel saya di ainulnabihah@yahoo.com atau hubungi saya di talian 013-2301484

    65. Salam saya ramona dari kudat,sabah ,,saya berkelulusan spm ..jika ada kosong saya sedia berkhidmat ..saya memerlu kan peluang pekerjaan sekira nya ada ..hubungi sy di talian 01119048300 tau emel saya : firahmon@yahoo.com

    66. salam..sya aishah mustafa…sya amat brminat dalam kerjaya tentera..sekiranya ad kekosongan hubungi sya 0194638174…

    67. Salam..sy mempunyai diploma dlm medic dan berminat utk apply medic dlm tentera..macam mana cara untuk apply medic dlm tentera?
      blh tuan puan hubungi sy -0145022966 email sy thalhah_maliki@yahoo.com

    68. habsah binti hamdan on August 13th, 2013 at 10:50 pm

      saya minat dlm tentera, jika ada kekosongan saya harap pihak tuan/puan dpt maklumkan pada saya di talian 0173931743…saya harap sangat

    69. saini bin sabeli on August 18th, 2013 at 2:08 pm

      assalamualaikum.. saya saini bin sabeli,,berasal dari kuching,sarawak.. saya amat meminati dalam bidang ketenteraan ini..pelbagai cabaran yang saya hadapi.ini membolehkan saya terus minat dalam bidang tersebut..jika ada tawaran yang membolehkan saya masuk dalam bidang ketenteraan ini …. jika ada kekosongan tuan/puan boleh menghubungi saya di talian 01119357247..saya berharap ada kekosongan dlam bidang ketenteraan ini..harap maklum..terima kasih

    70. assalammualaikum,saya nak bertanya tentang macam mana kalau nak apply jadi jururawat dlm tentera laut??buat masa sekarang saya masih belajar dlm bidang kejururawatan….dan hampir habis..saya ingin tahu bagaimana cara utk apply??harap boleh beri sedikit guideline…terima kasih..

    71. mohd hanafi othman on November 9th, 2013 at 12:11 pm

      ASSALAMMUALAIKUM,SAYA MUHAMMAD HANAFI BIN OTHMAN,UMUR 21THUN,SAYA PERNAH MENJADI AGGOTA PERTAHANAN AWAM DAN MEMPUNYAI PENGALAMAN DALAM BIDANG KESELAMATAN…BNYAK KURSUS BERKAITAN KAWAD KAKI DAN KESELAMATAN YANG SAYA JALANI SEMASA SEKOLAH DAN SELEPAS TAMAT PERSEKOLAHAN..SAYA HARAP TUAN BERMINAT DENGAN KRITERIA SAYA…SAYA PERNAH DITEMUDUGA ANGKATAN TENTERA MALAYSIA DI KEM TERENDAK SUNGAI UDANG DAN SAYA LULUS…TETAPI SURAT PANGILAN UNTUK KEMASUKAN SELEPAS TEMUDUGA SAYA TIDEK TERIMA DARI ANGKATAN TENTERA…SAYA HARAP KALI INI SAY DAPAT MEMASUKI NYA…HUBUNGI SAYA TALIAN 0104371599..0172776470,,ATAU EMEL SAYA DI,mohdhanafi_othman@yahoo.com…SEKIAN TERIMA KASIH…

    72. hai,, korang ni sanggup ke jadi askar t dah abs rekrut lapor unit , lari la, x nk keje la, x leh ikut lah,, ko ingat senang ea, mcm keje jabatan pendaftaran , ea,, sekarang ni mana ade askar cari orng nak masuk,, orang akan cari askar,, sjn wahid

    73. mohd.alizan bin jamaldin on December 12th, 2013 at 8:46 am

      Saya mohd alizan jamaldin no mykad 930411125029 igin menyartahi pasukan ankatan tentra.saya ada megikuti temuduga pada 20,042013 bertempat di kem lokawi SABAH.saya tidak terpili di sebapkn keputusan saya x memuaskn..saya berharap tuan/puan memberi saya peluang untuk berbuat jasa kepada tanah air yang tercinta..di sebapkn citax2 saya igin menjadi askar saya sangup berkorban demi kesejtran dan keamanan NEGARA saya sangup gadaikn nyawa saya untuk MALAYSIA.jika tuan/puan perlukn hikmad saya,,sila hubugi di talian.0192530551.,,

    74. Muhammad Amir Bin Saifuddin on December 12th, 2013 at 9:20 pm

      saya ingin memohon jasa baik pihak tuan agar dapat memaklumkan kepada saya sekiranya terdapat kekosongan jawatan di Angkatan Tentera Malaysia,lokasi,etika pemakaian,dokumen dan tarikh temuduga di Zon Utara…MALAYSIA TANAH TUMPAHNYA DARAHKU….

      Kerjasama pihak tuan teramatlah saya hargai…
      Terima kasih.
      No tel : 013-9122362

    75. simooe de jay jackson on December 13th, 2013 at 12:50 pm

      NAMA: simooe de jay jackson, ASAL:Kota belud sabah, No.my kad:911114-12-5985,Saya ingin menyartahi pasukan Ankatan tentera melaysia sekiranya terdapat mana2 tempat kekosongan atau lokasi, kerana dasar minat dan cita-cita sya untuk menjadi seorang Ankatan tentera malaysia. dan saya sanggup berkorban diri saya demi Negara Malaysia yang tercinta ini..Saya memohon dengan sepenuh harapan saya agar Pihak tuan/puan dapat memberi saya kerjasama dan peluang ini..

      kerjasama dari pihak tuan/puan amatlah saya hargai..
      Sekian dan terima kasih.
      No.tel:014-5621415 atau 0178375630.

    76. Nama sy SALINAH BINTI ALBANI..dari kudat sabah..saya ingin memohon jasa baik pihak tuan agar dapat memaklumkan kepada saya sekiranya terdapat kekosongan jawatan di Angkatan Tentera Malaysia,lokasi,etika pemakaian,dokumen dan tarikh temuduga di Zon Utara…MALAYSIA TANAH TUMPAHNYA DARAHKU….

    77. SAYA MOHD FIKRI BIN SABRI,950309025417 BHRP DPT MEMASUKI ASKAR WATANIAH…SAYA BERHARAP PIHAK TUAN AKAN MEMAKLUMKAN KEPADA SAYA SEKIRANYA SAYA DAPAT MEMASUKI..KERANA MINAT DAN CITA2 HARAPAN YANG TINGGI UNTUK MEMBANTU KELUARGA DAN NEGARA Y TERCINTA..SEKIAN TERIMA KASIH..NO HP SAYA 0174178529

    78. khairul bin abdullah on February 18th, 2014 at 2:12 pm

      sy ingin mjadi seorag tentera darat…tpi kputusan spm sy xbgitu cntik tpi sy tringin mjadi askar n brkhidmat utk negara….

    79. WILLIAM ANAK EPANG on February 22nd, 2014 at 12:54 am

      SALAM SEJAHTERA, SY WILLAM ANAK EPANG,BERMINAT MENYERTAI ANGKATAN TENTERA DARAT MALAYSIA,TETAPI BELUM ADA REZEKI UNTUK SY MENYERTAI ANGKATAN TENTERA INI,DAH BANYK KALI SY CUBA TETAPI GAGGAL.SAYA BEHARAP JASA BAIK PIHAK TUAN UNTUK MEMBERI PELUANG KEPADA SAYA UNTUK MENYERTAI ANGKATAN TENTERA DARAT MALAYSIA.SAYA SEDIA BERKHIDMAT UNTUK NEGARA TERCINTA.

      TERIMA KASIH
      NO.HP : 019-3279131

      musicas

    80. ASALAMUALAIKUM… SAYA MAHU BERJIHAD UNTUK NEGARA TERCINTA .MALAYSIA.
      TERIMA KASIH
      NO.HP:0104220900

    81. asalamualaikum saya mahu bejihad untuk negara tercinta malaysia ingin menjadi seorang askar tolong mohon sya tuan aply sya no hp
      0128821500

    82. NORUL AINA SYAHIDA on June 19th, 2014 at 9:40 am

      SALAM … SAYA TERINGIN NAK MASUK ASKAR .. TAPI KETINGGIAN TAK MENCUKUPI .. KLAU BOLEH NAK SANGAD DIBERI PELUANG … PLEASEEEE …. LAYAKKAN LAH SAYA . NIE NOM SAYE 0176210949

    83. Nurfadhilah binti Mohamad salleh on June 30th, 2014 at 1:00 pm

      Hye . saya bekas pelatih kem plkn tanaki tambunan . saya berminat dalam bidang pegawai polis Dan askar wataniah . kalau ada peluang saya ingin shut cabaran . 0198109102

    84. NUR SYAHIRA BT AHMAD on July 3rd, 2014 at 11:25 pm

      ASSALAMMUALAIKUM WBT, SALAM SEJAHTERA.. SAYA BERUMUR 19 TAHUN,,ASAL DARI TERENGGANU..SAYA AMAT BERMINAT DALAM KEJAYA SEPERTI POLIS,ASKAR DAN ANGKATAN TENTERA MALAYSIA..KALAU ADA PELUANG UNTUK SAYA,INSYAALLAH SAYA AKAN MANFAATKANNYA DENGAN SEBAIK YANG MUNGKIN..HUBUNGI SAYA DI TALIAN : 01119817592

    85. salam nama sya yana berasal dari melaka.Saya berminat untk menjadi tentera darat..kalau memberikan peluang kepada saya hubungi lah saya di nombor 0149115526

    Leave a Reply

    75,742 views