Jawatan Kosong Pembantu Akaun

Faedah dan Insentif:
Kami menawarkan insentif perkhidmatan yang menarik termasuk peruntukan perubatan seisi keluarga (bagi yang telah berkahwin), perlindungan insuran, elaun perumahan dan COLA, bonus, insentif 13 bulan, kenaikan gaji tahunan dan sebagainya.

Syarat Kelayakan Minima:
- Memiliki sekurang-kurangnya Diploma Perakaunan/kelulusan profesional CAT atau kelayakan yang diiktiraf setaraf dengannya.
- Mempunyai sekurang-kurangnya 2 tahun pengalaman kerja dalam bidang yang berkaitan khasnya di dalam institusi pendidikan.
- Mampu menyiapkan tugasan dalam tempoh masa yang diberikan dan boleh bekerja dalam suasana tekanan.
- Mempunyai kemahiran komunikasi dan interpersonal yang baik.

Cara Memohon:
Sekiranya anda adalah seorang yang berdaya saing, mampu menyumbangkan idea-idea yang bernas, berfikiran positif serta suka pada cabaran, sila hantarkan permohonan anda dengan mengemukakan resume yang lengkap berserta salinan sijil transkrip akademik yang telah disahkan dan gambar berukuran pasport (tidak dikembalikan) kepada:

UNIT SUMBER MANUSIA
INSTITUT PROFESIONAL BAITULMAL
Lot 1363 Jalan Perkasa
Off Jalan Kg Pandan
55100 Kuala Lumpur
No. Tel: 03-92814054 ext : 1000 @ 1001

Permohonan melalui faks atau email tidak akan diterima.

Sila nyatakan nama jawatan kosong yang dipohon di sudut kiri sampul surat.

Tarikh Tutup: 30 March 2012.

Perhatian: Hanya calon-calon yang disenarai pendek sahaja akan dihubungi

Part Time and Full Time Job Vacancy at Job Fair

if you’re in school or large college, you will probably see periodic announcements for job vacancy at job fairs. When i was in school, I generally ignored these, pondering, “I’ll be concerned about locating a complete time job vacancy once i graduate”. I am sure that a great deal of other people imagined the identical issue about discovering job vacancy.

From a company’s viewpoint, a job honest is really a method to set up a booth and have tons of potential employees come to them. From this pool of prospective employees, they may be capable of finding excellent, pro-active, hard-working men and women who will soon have every one of the requisite capabilities to become a useful part of their team.

But much more importantly, if a applicant reveals promise, they may supply them part-time perform although they end their schooling and then provide a full-time place when that man or woman graduates.

Exactly where did she find this great part time job vacancy ? You guessed it, at a job fair. The reason that I never went to a job honest in my early university job or in higher college was that I assumed those individuals had been seeking serious full-time candidates and I could not match that into my lifestyle. The big thing that I overlooked was that job fairs are utilized by businesses as a way to cultivate expertise.

Employing a part-time worker to perform fundamental duties in your company and understand the way that points are completed inside your office tends to make a whole lot of perception. With out any obligation the employer can see if a part time employee will fit into their company’s tradition to ensure once they graduate, they can be supplied a position that can changeover them to full-time operate with tiny to no needed understanding curve.

Then a friend of mine was telling me about a job vacancy she had doing work part time in a television station. She was nevertheless two years absent from graduating university and nevertheless she currently had a job vacancy within the field that she wished to go into. Since that time, she has graduated and been hired total time at that Tv station and significantly enjoys her job.

Much less complicated than hiring someone that has a degree, but does not know a factor concerning the exclusive areas of your respective individual organization. It makes sense for companies to employ students for part-time positions, and it makes sense for college students to acquire expertise within their field of selection before graduating.

Job Vacancy Part Time Job Work from Home Finance hr admin marketing clerical bank it hotel graduate data entry work at home jobs at home online jobs Part Time Work Make Money Online earn internet typing make money from home Work at Home Part Time Cari Duit Internet Online Kerja Part Time di Malaysia Buat Duit di Rumah Kerja Sambilan Kerja Kosong Jawatan Kosong home based part time job in malaysia online jobs for college students career opportunities in malaysia online jobs work from home in malaysia part time online jobs part time vacancy online typing job part time job malaysia home-based business opportunities extra income jobsonline how to do business online Job Vacancies

11 Responses to “Jawatan Kosong Pembantu Akaun”

 1. As salam.
  saya syah dari kajang, saya berminat untuk memohon jawatan ini.
  sekarang saya bekerja di Bank Muamalat Malaysia
  pengalaman 4 tahun dlm bidang admin, credit operation banking.

  kelulusan -Diploma Perakaunan UiTM
  sekarang dalam tahun ke-3 outcampus BM220 ijazah sarjana muda(pemasaran) UiTM

  saya boleh dihubungi melalui email yg diberi.
  azfinas@muamalat.com.my

 2. SITI HAZIRAH BINTI ABU BAKAR on March 29th, 2012 at 4:08 pm

  NAME SITI HAZIRAH BINTI ABU BAKAR

  DATE OF BIRTH October 12, 1991

  AGE 21

  SEX Female

  FAMILY STATUS Single

  CITIZENSHIP Malaysian

  LANGUAGES Bahasa Melayu & English

  RESIDENCE A-10 Kampung Pida 2 Megat Dewa
  06100, Kodiang,
  Kedah Darul Aman.

  CT-M-17 Block A Grandeur Tower,
  Jalan Pandan Indah,
  1/16 Jalan Pandan Indah,
  55100, Kuala Lumpur

  CONTACT Home : 04-9253585
  HP : 017-5313277
  Email : ziera91azir@yahoo.com

  EDUCATION
  2012 -Diploma in Accounting under UiTM at Faculty Branch Kolej Poly-Tech Mara, Kuala Lumpur
  (Waiting for results)
  current CGPA – 3.42

  2008 – Sijil Pelajaran Malaysia (SPM)

  WORKING EXPERIENCE

  • Kerani at Sekolah Memandu Bersatu KP05 at Jitra, Kedah (February – May 2009)- to continue study.

  SKILLS ACQUIRED & ACHIEVEMENTS

  • Have worked with computer software likes Microsoft office such as words, power point, excel and designing banner, name card, flyers and wedding.
  • LCCI, MYOB

  HOBBY

  • Reading,
  • Outdoor activity and,
  • Travelling

  MY STRENGTS

  • Independent
  • Loves to try new things, and
  • Loves to learn somethings new.

 3. Siti Nurul Ashikin Binti Zainor on February 7th, 2013 at 1:02 pm

  Sayas siti nurul ashikin binti zainor berumur 20 tahun ingin meminta perkerjaan disini kelulusan saya hanyalah sijil pelajaran malaysia jika ada sebarang perkerjaan disini sila hubungi saya 0172251440

 4. INTAN NADZATUL BT. ABDUL RASHID on March 1st, 2013 at 12:42 am

  SALAM 1 MALAYSIA..
  SAYA INTAN NADZATUL BT. ABDUL RASHID,BERUMUR 23THN,BERKELULUSAN DIPLOMA PENGURUSAN MAKLUMAT DARI UITM MERBOK, KEDAH.SEKARANG SAYA MENETAP DI SHAH ALAM. SAYA BERMINAT UNTUK MENDAPATKAN JAWATAN INI DI TEMPAT TUAN. HARAP PIHAK TUAN MENGHUBUNGI SAYA SEKIRANYA TERDAPAT KEKOSONGAN JAWATAN DI SYARIKAT TUAN. KERJASAMA PIHAK TUAN AMAT SAYA HARGAI.
  INTAN : 0175943722

 5. sy mahani sudin berkelulusan spm..sy bermint dgn kerja ni..sy hrp sy akn dberi pluaang kerja dsini

 6. SALAM 1 MALAYSIA..

  SAYA MD.RAZIS BIN MOHAMAD,BERUMUR 25THN,BERKELULUSAN SPM DAN MENDAPAT KEPUTUSAN PRINSIP PERAKAUNAN A2.SEKARANG SAYA MENETAP DI BESERAH KUANTAN PAHANG D.M. SAYA BERMINAT UNTUK MENDAPATKAN JAWATAN INI DI TEMPAT TUAN. HARAP PIHAK TUAN MENGHUBUNGI SAYA SEKIRANYA TERDAPAT KEKOSONGAN JAWATAN DI SYARIKAT TUAN. KERJASAMA PIHAK TUAN AMAT SAYA HARGAI.
  RAZIS : 0145003980

 7. SALAM 1 MALAYSIA..
  SAYA HENRY A/L A.JOSEPH,BERUMUR 60 TAHUN,BERKELULUSAN UPSR KEPUTUSAN DAN SAYA TIDAK MENDAPAT BERLAJAR HINGGI SPM.SEKARANG SAYA MENETAP DI BESERAH KUANTAN PAHANG D.M. SAYA BERMINAT UNTUK MENDAPATKAN JAWATAN INI DI TEMPAT TUAN. HARAP PIHAK TUAN MENGHUBUNGI SAYA SEKIRANYA TERDAPAT KEKOSONGAN JAWATAN DI SYARIKAT TUAN. KERJASAMA PIHAK TUAN AMAT SAYA HARGAI.
  HENRY ;- 012-5562437

 8. Noratikanaddia Binti Jamaluddin on April 3rd, 2013 at 10:43 am

  ASSALAMUALAIKUM, PENDIDIKAN SAYA HANYA SETAKAT SPM SAHAJA TETAPI SAYA MEMPUNYAI PENGALAMAN DALAM PERAKAUNAN SELAMA SETAHUN LEBIH DALAM USIA 19 TAHUN. BEGITU BANYAK JUGA YANG SAYA KETAHUI. JIKA ADA JAWATAN KOSONG DI KAWASAN KLANG LAMA SILA HUBUNGI SAYA DI TALIAN 016-307 6288(NADDIA). SEKIAN TERIMA KASIH.

 9. Mohammad Nazrie Bin Abd Rahman on May 15th, 2013 at 3:03 pm

  Salam 1 Malaysia & Salam Perpaduan..
  Saya MOhammad Nazrie Bin Abd Rahman, 21 tahun. Berkelulusan Diploma Pengajian Perniagaan.. Saya pernah bekerja di bahagian pemasaran di sebuah syarikat.. Saya sangat berminat untuk mengisi kekosongan jawatan diatas.. Untuk pengetahuan pihak tuan/puan saya amat berminat dalam bidang perakaunan. Pihak tuan/puan boleh menghubungi saya di (0175232397) sekiranya masih mempunyai kekosongan jawatan.. Jasa baik pihak tuan/puan amat saya hargai.. Sekian..

 10. Muhamad Jalil bin Basir Mohd on May 21st, 2013 at 12:06 pm

  ASSALAMUALAIKUM.. Saya Muhamad Jalil bin Basir MOhd.. Asal dari Kedah..berumur 22 tahun,, Saya ingin memohon jawatan tersebut.. Untuk pengetahuan pihak tuan, saya memiliki Diploma Pengurusan Penerbangan. Saya telah tamat pengajian pada tahun 2012 dan masih mencari kerja. Saya masih belum berkahwin dan memiliki lesen B2 dan D,saya juga mempunyai kenderaan sendiri. Saya mampu mengendalikan tugas berkaitan yang melibatkan penggunaan MISROSOFT WORD dan MISCOSOFT EXCEL. Sekiranya ada kekosongan jawatan, di harap,pihak tuan emel di jalilhanim91@yahoo.com.my. dan boleh menghubungi di no ini 0173715446 TERIMA KASIH

 11. i like cat

Leave a Reply

3,473 views